Броят на починалите от COVID-19 във Франция се увеличи вчера

...
Броят на починалите от COVID-19 във Франция се увеличи вчера
Коментари Харесай

Над 5300 починали от коронавируса във Франция

Броят на починалите от COVID-19 във Франция се увеличи вчера с 471 нови смъртни случая в болници. Така общо от началото на заразата са умрели 4503 души, но към тях трябва да се прибавят най-малко 884 души, починали в старчески домове, предаде Франс прес.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3862
Затова общият брой на жертвите на коронавируса в страната е най-малко 5381.

Досега властите съобщават само броя на пациентите, починали във френски болници.

Тези първи данни от старческите домове обаче са частични и събирането им не е консолидирано, каза Жером Саломон, генерален директор на националната здравна служба на Франция.

В страната са хоспитализирани 26 000 души, от които 6399 са в реанимация.

Франция уведоми Европейската комисия, че ще продължи контрола по границите си до 30 октомври. Той бе въведен първоначално след джихадистките атентати на 13 ноември 2015 г. и се удължава на всеки шест месеца. Този път в мотивите си за удължаването на контрола обаче Франция изтъква и здравните причини, свързани с пандемията.

Общо 15 държави от Шенгенското пространство върнаха контрола върху границите си заради епидемията от COVID-19.

Френските граждани скоро ще могат да декларират причините, поради които напускат дома си по време на карантината, чрез онлайн формуляр, каза вътрешният министър Кристоф Кастанер, цитиран от ДПА.

Новината е добра за много хора, които нямат принтер у дома си и сега са принудени да преписват на ръка дългата декларация с разточителна правна терминология.

Кастанер каза пред в. " Паризиен ", че онлайн формулярът ще генерира QR код, който полицейските патрули ще могат да сканират, без да рискуват здравето си, като пипат чужди телефони.

Гражданите могат да напускат домовете си само за работа, за купуване на неща от първа необходимост, за гледане на деца, за ходене при лекар или за спортуване по единично близо до домовете си, допълва БТА.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3862  Броят на инфектираните с COVID-19 по света надвиши един милион Броят на инфектираните с COVID-19 по света надвиши един милион  Точно в 19 страни по света няма нито един регистриран случай на COVID-19 Точно в 19 страни по света няма нито един регистриран случай на COVID-19  Девет членки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации желаят съвещание поради ковид Девет членки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации желаят съвещание поради ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР