Британският министър на вътрешните работи Прити Пател ще оповести днес

...
Британският министър на вътрешните работи Прити Пател ще оповести днес
Коментари Харесай

Лондон обявява решение за карантина на пристигащи от рискови държави

Британският министър на вътрешните работи Прити Пател ще оповести днес решението на правителството пристигащите в Обединеното кралство от рискови държави да бъдат карантирирани за 10 дни в хотели срещу заплащане от тяхна страна, предаде БНР.

Решението на правителството се забави повече от очакваното, защото е опит да намери баланс между бунтарите в Консервативна партия на Борис Джонсън, които са против допълнителни строги мерки и лейбъристите в опозиция, които искат карантина за всички пристигащи.

В крайна сметка се очаква Прити Пател да заяви, че самоизолацията по хотели ще бъде за пристигащите от повечето страни от Южна Америка, от Южна Африка и от Португалия, заради близките ѝ връзки с Бразилия.

Причината за мярката са опасенията за прехвърляне на Острова на новите щамове на коронавируса. За да може пристигащ от чужбина да влезе в страната трябва да представи отрицателен тест за COVID-19 не по-стар от 72 часа и да се самоизолира за 10 дни.

Неизпълнилите изискването ги грози глоба от 500 паунда. В Англия карантината може да бъде прекратена, ако след 5 дни съответното лице даде втора отрицателна проба.

По време на изявлението си в Камарата на общините Прити Пател ще съобщи пълните подробности за новата схема, както и кои страни ще бъдат изключение от нея с уговорката обаче, че ако в бъдеще бъде преценено, че те също са рискови, мярката с хотели ще бъде наложена и за техните граждани.

Авиационната индустрия, която смята, че в Обединеното кралство са наложени едни от строгите ограничения в света, междувременно се оплака, че въвеждането на нови още по-строги мерки ще бъде катастрофално за сектора.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18935  Мъж на 26 година е измежду новите жертви на ковид у нас Мъж на 26 година е измежду новите жертви на ковид у нас  Във Варна стартира тестването на учителите във учебните заведения Във Варна стартира тестването на учителите във учебните заведения  Каква маска да си купим за цялостна отбрана от COVID-19? Каква маска да си купим за цялостна отбрана от COVID-19?
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР