Британският посланик Ема Хопкинс обясни как ще пътуват българите до

...
Британският посланик Ема Хопкинс обясни как ще пътуват българите до
Коментари Харесай

Посланик Хопкинс към българите: При Брекзит без сделка...

Британският посланик Ема Хопкинс обясни как ще пътуват българите до Великобритания, ако се стигне до Брекзит без сделка с Европейския съюз. Тя направи това в кратко видеопослание, публикувано на Фейсбук страницата на британската дипломатическа мисия у нас. Записът е с български субтитри.
Тя потвърди, че сегашният режим на свободно придвижване ще приключи на 29 март и уточни, че, ако визитата в обединеното кралство е за период до 3 месеца, няма да е нужна виза, като в страната ще може да се влезе както с паспорт, така и с лична карта.
Хората, които смятат да останат повече от 3 месеца, ще трябва да подадат документи за разрешително за престой, което важи за три години.
" След изтичане на тригодишния период, ако искате да останете във Великобритания, ще трябва да кандидатствате допълнително като част от новата имиграционна система, базирана на уменията, която ще влезе в сила от 2021 г. ", уточни дипломат №1 на Лондон.
Хопкинс обясни, че тези нововъведение не засягат българските граждани, които към момента на излизане на Великобритания от ЕС вече живеят в страната.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР