Британски генетици и техни колеги от Франция и САЩ откриха

...
Британски генетици и техни колеги от Франция и САЩ откриха
Коментари Харесай

Учени разкриха защо много млади хора изкарват COVID-19 почти без симптоми

Британски генетици и техни колеги от Франция и САЩ откриха участък от в човешкия геном, управляващ активността на рецептора, който коронавирусът използва за проникване в клетките на белите дробове, се казва в публикация в електронната библиотека medRxiv.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6810
Екип под ръководството на вирусолога Пол Кленърман от Оксфордския университет установи, че в 19-та хромозома съществува участък, който учените нарекоха региона IFNL. В него могат да се съдържат три различни вида мутации, които значително променят реакцията на организма при проникването на какъвто и да било вирус.

Учен обясни високата смъртност сред мъжете от новия коронавирус

Една от тях значително понижава количеството на молекулите ACE2, които се изработват вследствие на проникването в клетките на белия дроб, докато другите две не представляват такова препятствие. Това се обяснява с факта, че при тези два " отпечатъка " на ДНК гена IFNL4 напълно се изключва и той не участва в борбата с вирусната инфекция.

Различията в степента на активност на ACE2 е свързана с мутациите в участъка IFNL и най-силно се проявява при младите хора. Тя почти не влияе на концентрацията на този белтък при по-възрастните болни. Поради тази причина много млади хора изкарват COVID-19 почти без симптоми, отбелязва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6810  Диагностична техника за COVID-19 ще има България със средства от Съединени американски щати Диагностична техника за COVID-19 ще има България със средства от Съединени американски щати  Във Видин за последното денонощие са открити 20 нови случая на инфектирани с COVID-19 Във Видин за последното денонощие са открити 20 нови случая на инфектирани с COVID-19  Педиатър: В България се развива всеобща неуравновесеност, фунията би трябвало да се отвори за младите, здравите и децата Педиатър: В България се развива всеобща неуравновесеност, фунията би трябвало да се отвори за младите, здравите и децата
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР