Британската полиция задържа в центъра на Лондон над 155 души,

...
Британската полиция задържа в центъра на Лондон над 155 души,
Коментари Харесай

Над 60 задържани при протест срещу карантината в Лондон

Британската полиция задържа в центъра на Лондон над 155 души, участвали в протест срещу карантината, действаща в страната, предаде ТАСС, информира БТА.

Продължаваме да призоваваме хората да се разотиват по домовете си, заяви лондонската полиция. Силите на реда припомниха, че при режим на карантина масовите мероприятия са забранени и ще бъдат разпръсквани. Броят на задържаните ще продължи да нараства, допълни полицията.

Силите на реда са спрели няколко автобуса с хора, отиващи в Лондон, за да се включат в протестите.

Телевизия " Скай нюз " съобщава за сблъсъци между полиция и демонстранти, хвърлящи по полицаите различни предмети и палещи пиратки.

Уточнява се, че арестите са извършени в Хайд Парк, на централната улица Оксфорд стрийт и край гара Кингс Крос.

По оценки на в. " Дейли мейл " по лондонските улици са излезли няколко хиляди души, несъгласни с новите мерки на правителството в борбата с пандемията от коронавирус.

Демонстрантите издигаха лозунги като " Спрете да ни контролирате ", " Никакви карантини ", " Отменете маските " и " Позор за полицията ".

Карантина бе въведена в Англия от 5 ноември и се планира да продължи до 2 декември, след което да бъде възобновена системата на локални ограничения, които ще бъдат по-строги от предишните.

Според оценки на експерти по-строгите мерки ще струват на националната икономика 900 млн. бр. лири (1,2 млрд. долара) дневно.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15906  Франция смекчава рестриктивните мерки Франция смекчава рестриктивните мерки  Хърватският министър председател е под карантина поради ковид Хърватският министър председател е под карантина поради ковид  Откриха каква е зависимостта сред кръвната група и риска от болест с COVID-19 Откриха каква е зависимостта сред кръвната група и риска от болест с COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР