Британската Национална агенция за престъпността започна разследване на Арън Банкс

...
Британската Национална агенция за престъпността започна разследване на Арън Банкс
Коментари Харесай

Във Великобритания гръмна огромен скандал около Брекзит

Британската Национална агенция за престъпността започна разследване на Арън Банкс – един от най-големите спонсори на кампанията за напускане на ЕС в референдума за Брекзит през 2016 г.
Банкс е обвинен в нарушение на избирателния закон за неправомерно финансиране.


Разследването е започнало по сигнал на избирателната комисия, която смята, че има основания да подозира, че Банкс не е истинският източник на 8-те милиона паунда, дарени на организацията „ По-добре за страната “ (Better for the country), водеща кампанията за Брекзит.
Самият Банкс заяви, че е доволен от започналото разследване, защото това е шанс да сложи край на нелепите обвинения срещу него и колегите му.
От избирателната комисия смятат, че част от парите идват от съмнителни източници. Става дума за финансови трансакции от компании в Гибралтар и остров Ман и вероятно от Русия, които са извън досега на комисията, ето защо случаят се прехвърля към Националната агенция за престъпността, която може да води разследване и в чужбина. Според британския закон дарения към политически кампании могат да постъпват само от позволени източници, което изключва чуждестранно участие.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР