Бразилия надхвърли прага от 5000 починали вследствие на новия коронавирус,

...
Бразилия надхвърли прага от 5000 починали вследствие на новия коронавирус,
Коментари Харесай

Коронавирусът взе 5000 жертви в Бразилия

Бразилия надхвърли прага от 5000 починали вследствие на новия коронавирус, след като вчера регистрира рекордните 474 смъртни случая за 24 часа, предаде Франс прес, като се позова на министерството на здравеопазването.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6604
С общо 5017 смъртни случая, причинени от COVID-19 - най-големия брой в Латинска Америка, Бразилия задмина официално обявеното от Пекин число на починалите в Китай.

Потвърдените случаи на коронавирус в Бразилия са 71 886, но реалният им брой е значително по-голям от официалните цифри, тъй като страната с близо 210-милионно население е една от най-слабо активните в установяването на заразата. Според някои специалисти действителният брой на заразените може да е над 10 пъти по-голям.

Бразилия регистрира над 66 000 заразени с COVID-19

Здравното министерство уточни, че починалите може да са повече от съобщеното, тъй като се проучва причината за смъртта на още 1156 души.

Най-засегнат от епидемията е най-богатият и населен бразилски щат Сао Пауло, с близо 40 процента от смъртните случаи.

Крайнодесният президент Жаир Болсонаро не престава да омаловажава пандемията, която дълго определяше като " грипче ", противопоставяйки се на ограничителните мерки, въведени на местно равнище от губернаторите на повечето щати. Преди две седмици той уволни популярния си здравен министър Луиз Енрике Мандета, който имаше диаметрално протививоположно виждане за мерките за борба с Ковид-19. Новият министър Нелсон Тайш обеща план за тестване, благодарение на което ще се добие повече информация как се разпространява вируса в Бразилия.

Здравното министерство на Перу съобщи, че потвърдените случаи на коронавирус в страната вчера са били вече 31 190, а починалите - 854. По брой заразени Перу се нарежда на второ място в Латинска Америка. За девет дни числеността на инфектираните се увеличила повече от два пъти. Големият броя заразени причини срив в някои болници. На места телата на починалите стоят в коридорите, маските за еднократна употреба се ползват многократно, избухват и протести сред медиците, които се опасяват за здравето си.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6604  Починалите от COVID-19 американци към този момент са повече от тези, починали във войната във Виетнам Починалите от COVID-19 американци към този момент са повече от тези, починали във войната във Виетнам  Ердоган: Пакетът от ограничения за поддръжка доближи рекордния размер от 200 милиарда лири Ердоган: Пакетът от ограничения за поддръжка доближи рекордния размер от 200 милиарда лири  Под 1000 души с ковид одобряват на ден в лечебни заведения в щата Ню Йорк през последните дни Под 1000 души с ковид одобряват на ден в лечебни заведения в щата Ню Йорк през последните дни
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР