Близо 5800 души са арестувани в Китай за различни престъпления

...
Близо 5800 души са арестувани в Китай за различни престъпления
Коментари Харесай

Близо 5800 арестувани в Китай за престъпления, свързани с коронавируса

Близо 5800 души са арестувани в Китай за различни престъпления - от измами до убийства - във връзка с новия коронавирус, съобщи държавната прокуратура, цитирана от Франс прес.

Някои от задържаните са организирали фалшиви кампании за събиране на помощи, други са продавали повредена медицинска апаратура, а трети са подали невярна декларация за здравословното си състояние.

Има и по-тежки случаи.

Един човек, например, пребил смъртоносно клиент в супермаркет, който му казал да си сложи маска. Друг умишлено се врязал с колата си в медици, а трети извършил убийство с нож, докато му мерели температурата.

От януари до юли в Китай за престъпления, свързани с коронавируса, са били арестувани общо 5797 души, а срещу 6755 е започнало наказателно производство, съобщи днес прокуратурата.

В комюникето не се уточнява колко души са задържани в ареста и дали вече има осъдени, предава БТА.

Новият коронавирус беше открит най-напред в края на декември миналата година в Китай, в големия централен град Ухан. Оттогава китайските власти провеждат масирана кампания за противодействие на неговото разпространение.

Предприети са различни мерки - строга карантина на квартали и градове, проверка на телесната температура, двуседмична карантина за пристигащи от чужбина, проследяване на движението на гражданите чрез геолокация и на контактните хора за бързо установяване на източник на заразата. Носенето на маска е задължително в супермаркетите, киносалоните и други обекти на закрито, но мнозинството китайци си слагат такава и на открито, за да се защитят от вируса.

Понастоящем Китай до голяма степен е овладял разпространението на коронавируса на своя територия. През последните дни в страната не е регистриран нито един случай на местно предаване на заразата.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11830  Япония възнамерява ваксини за всички поданици Япония възнамерява ваксини за всички поданици  Рекорд в Украйна с новите случаи на ковид за денонощие Рекорд в Украйна с новите случаи на ковид за денонощие  Вирусолог разкри за какво мъжете боледуват повече от COVID-19 Вирусолог разкри за какво мъжете боледуват повече от COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР