Благоевградчанинът Димитър Владиков е новия директор на българското училище в

...
Благоевградчанинът Димитър Владиков е новия директор на българското училище в
Коментари Харесай

Успехи зад граница! Благоевградчанин проби в Пекин и стана...

Благоевградчанинът Димитър Владиков е новия директор на българското училище в посолството на Р България в Пекин, Китай, пише struma.com.

Владиков ще ръководи школото, в което учат 21 деца, на служители в посолството. Това са момчета и момичета от смесени бракове, които искат да научат по- добре българския език. Двама преподаватели, от които единият е именно Митко, образоват малчуганите. Владиков преподава български език на трети, четвърти, пети, шести и един гимназиален клас. Училището в посолството е на 15 години, а преди Владиков да поеме поста директор, на тази длъжност пет години е била друга благоевградчанка Люба Атанасова.

Всъщност това е единственото българско училище в Китай, като изискването на Министерството на образованието да бъде отворено школо е да има минимум 15 деца е изпълнено. Същите тези деца от училището вече могат да се похвалят и с първи успех. По време на международен конкурс за народни носии те печелят първа награда за най- чаровен отбор. Освен това в средата на месеца в училището отбелязаха и Деня на народните будители, като децата са декламирали стихотворения на български език, пред своите родители и гости на събитието. Димитър Владиков съчета директорския пост с преподаването на на български език в Пекинския университет за международни изследвания.




Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР