Бионтех работи усилено с партньора си Пфайзер да увеличи производството

...
Бионтех работи усилено с партньора си Пфайзер да увеличи производството
Коментари Харесай

От Бионтех предупредиха за евентуален проблем по отношение на ваксината им

" Бионтех " работи усилено с партньора си " Пфайзер " да увеличи производството на ваксината им срещу новия коронавирус, казаха основателите на германската компания. Те предупредиха, че може да се получат забавяния в доставките, докато не бъдат произведени нови партиди от ваксината, предаде Ройтерс.

Доставките на ваксината на " Бионтех " и " Пфайзер " в ЕС се извършват по-бавно заради по-късното й одобряване от здравния регулатор на Съюза и малкия обем на подадената от Брюксел поръчка.

Забавянията предизвикаха тревога в Германия, където няколко провинции бяха принудени временно да затворят ваксинационните си центрове броени дни след началото на масовата ваксинация на 27 декември.

В момента нещата не изглеждат добре. Появява се дупка поради липса на други одобрени ваксини и ние трябва да я запълним с нашата ваксина, каза директорът на " Бионтех " Угур Шахин в интервю за " Шпигел ".

Очаква се Европейската агенция за лекарствата да одобри ваксината на " Модерна " на 6 януари. Германският здравен министър Йенс Шпан я прикани да одобри и ваксината на " АстраЗенека ", която Великобритания одобри тази седмица.

Както Шахин, така и съпругата му Йозлем Тюреджи, която е съосновател и директор по медицинските въпроси на " Бионтех ", разкритикуваха решението на ЕС да поръча редица различни ваксини с очакването, че всички те ще бъдат скоро одобрени.

САЩ поръчаха 600 милиона дози от ваксината на " Бионтех " и " Пфайзер " през юли, а ЕС поръча наполовина по-малко през ноември.

В някакъв момент стана ясно, че няма да е възможно да доставяме ваксината толкова бързо. Тогава вече беше твърде късно да се правят допълнителни поръчки, каза Тюреджи в същото интервю.

" Бионтех " планира да изгради нова производствена линия в германския град Марбург, която може да осигури 250 милиона дози от ваксината в първата половина на годината``, каза Шахин, цитиран от БТА.

Шахин също съобщи, че " Бионтех " може да направи ваксината си по-лесна за съхраняване. В момента тази ваксина изисква съхранение при температура от минус 70 градуса. Възможно е до лятото да бъде готова ваксина от следващо поколение, която може да се съхранява на по-високи температури.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17660  Израел е ваксинирал над 10% от популацията си против новия ковид Израел е ваксинирал над 10% от популацията си против новия ковид  Харуки Мураками: Политиците да приказват откровено за пандемията Харуки Мураками: Политиците да приказват откровено за пандемията  В Ирландия към този момент ще могат да излизат единствено на 5 км от домовете си В Ирландия към този момент ще могат да излизат единствено на 5 км от домовете си
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР