Бившият президент на Швейцария Флавио Коти почина от COVID-19, предаде

...
Бившият президент на Швейцария Флавио Коти почина от COVID-19, предаде
Коментари Харесай

Бивш швейцарски президент почина от COVID-19

Бившият президент на Швейцария Флавио Коти почина от COVID-19, предаде Франс прес.

Коти е бил също министър на външните и на вътрешните работи.

81-годишният бивш швейцарски президент е починал в болница в южния град Локарно, в италианскоговорящия кантон Тичино, " след усложнения, дължащи се на коронавируса ", съобщи местен вестник.

Юрист по образование, Флавио Коти бе член на християндемократическата партия в Тичино. Той прекара 12 години във федералното правителство от 1987 до 1999 г. - период, през който на два пъти зае президентския пост на ротационен принцип - през 1991 и 1998 г.

Вчера швейцарските здравни власти съобщиха, цитирани от ТАСС, за над 5600 нови случая на коронавирус и 89 починали през последното денонощие.

Общият брой на заразените, регистрирани в страната с население от повече от 8,5 милиона души, доближава 395 хиляди. Смъртните случаи са почти 5800.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16874  Джо Байдън ще се имунизира против COVID-19 Джо Байдън ще се имунизира против COVID-19  Над 7 млн са доказаните случаи на ковид в Бразилия Над 7 млн са доказаните случаи на ковид в Бразилия  Случай на мощна алергична реакция на здравна работничка, имунизирана в Аляска Случай на мощна алергична реакция на здравна работничка, имунизирана в Аляска
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР