Белгия отчита стабилизиране на новите случаи на коронавирус и в

...
Белгия отчита стабилизиране на новите случаи на коронавирус и в
Коментари Харесай

Белгийските здравни власти призовават за бдителност в навечерието на коледните празници

Белгия отчита стабилизиране на новите случаи на коронавирус и в хоспитализациите на пациенти с COVID-19, но здравните власти предупредиха, че нивото все още е прекалено високо и опасно. Те отново отправиха призив за стриктно ограничаване на контактите на закрито, където вирусът се разпространява по-лесно, съобщава БТА.

През изминалата седмица в Белия имаше средно по 2100 нови случая на заразяване за денонощие - с 2 процента по-малко отколкото през предходната седмица. Това означава, че на практика броят на новозаразените почти не намалява от две седмици.

Що се касае до приема в болниците, Белгия регистрира около 200 хоспитализации дневно, въпреки че броят на заетите легла е спаднал наполовина в сравнение с началото на миналия месец. Натискът върху болниците продължава да е голям, каза говорителят на белгийските здравни власти Стевен ван Гюхт.

Към днешна дата в Белгия има общо 600 397 случая на заразяване и 17 692 починали от COVID-19. От две седмици в страната има нова частична карантина, но училищата остават отворени. Рестрикциите бяха смекчени, като магазините бяха отворени на 1 декември за покупки за празниците.

За Коледа правителството призова всяко семейство да приема само по един външен гост. Живеещите сами хора могат да приемат до двама външни гости. В сила ще бъде и полицейски час от полунощ до 5 ч.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16605  Проучване: Българите се тревожат повече за работата си, в сравнение с от COVID-19 Проучване: Българите се тревожат повече за работата си, в сравнение с от COVID-19  Лекари от Пловдив избавиха тежко болна с COVID-19 с нов метод Лекари от Пловдив избавиха тежко болна с COVID-19 с нов метод  Коронавирус в Германия: претъпкани клиники, рекорден брой инфектирани, а управляващите още спорят за ограниченията Коронавирус в Германия: претъпкани клиники, рекорден брой инфектирани, а управляващите още спорят за ограниченията
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР