Белгия отслаби някои мерки, наложени за овладяване на разпространението на

...
Белгия отслаби някои мерки, наложени за овладяване на разпространението на
Коментари Харесай

Белгия отваря магазините от 1 декември, но мерките остават стриктни по коледните празници

Белгия отслаби някои мерки, наложени за овладяване на разпространението на коронавируса, но разпоредбите за семейни събирания ще останат непроменени и през коледните празници, предоха Асошиейтед прес и Франс прес, информира БТА.

В момент когато всички индикатори на вируса са спадащи, правителството каза вчера, че магазините, които не са за стоки от първа необходимост, могат отново да отворят идната седмица, като съблюдават строги изисквания.

От първи декември магазините могат да отворят отново, съобщи премиерът Александер де Кро по обществената телевизия. Той изтъкна, че тази година Коледа и новогодишната нощ ще бъдат празнувани различно.

Премиерът каза, че освен сдържането на вируса, всеки трябва да с постарае да няма самотни хора по празниците.

Трябва да сме сигурни, че по Коледа и Нова година хората не са сами, затова на Бъдни вечер и на Коледа изолирани хора, самотно живеещи, ще имат възможност да поканят до двама души в дома си, каза премиерът Де Кро.

Това е само малка отстъпка за периода на коледната ваканция, в сравнение с предвижданото от други европейски държави.

Белгия, което има 11,5 милиона жители, е една от най-тежко пострадалите от Ковид-19 европейски държави, а починалите от болестта са над 16 000.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15872  10 нови случаи на болест с ковид в Китай 10 нови случаи на болест с ковид в Китай  Започнаха доставките на имунизацията на Започнаха доставките на имунизацията на " Пфайзер " в Съединени американски щати и Европа  3327 нови случая на ковид, само че и 1865 излекувани 3327 нови случая на ковид, само че и 1865 излекувани
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР