Безработицата в Испания е нараснала до 14,4 на сто през

...
Безработицата в Испания е нараснала до 14,4 на сто през
Коментари Харесай

Безработицата в Испания е нараснала до 14,4 на сто през първото тримесечие

Безработицата в Испания е нараснала до 14,4 на сто през първото тримесечие в резултат на пандемията от коронавирус, сочат данни на Националния статистически институт (INE), цитирани от Франс прес.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6530
В края на декемви безработицата в страната достигна 13,8 на сто - най-високото в еврозоната след Гърция.

Закриването на работни места през първите три месца на годината е било особено голямо в сектора на услугите, по-специално в туризма - основен стълб на испанската икономика, който силно пострада от мерките за изолация, въведени на 14 март.

Близо 3,9 млн. души са в частична безработица в Испания

Общият брой на безработните достига 3,31 милиона, което представлява увеличение със 121 000, но според статистическия институт възможно е загубили работата си хора да са класирани като трудово неактивни поради объркване на обичайните условия за провеждане на проучването заради пандемията.

Следователно броят на безработните може да е подценен, тъй като броят на неактивните - хора, които не търсят работа - е нараснал с 257 500 през първото тримесечие, допълва БТА.

По данни на испанското правителство хората в частична безработица заради коронавируса са 3,9 милиона. Най-малко 275 900 работни места са закрити в сектора на услугите, 9100 в селското стопанство и 6200 в строителството, сочат статистическите данни.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6530  Трима от всеки петима родители не биха пуснали децата си на учебно заведение Трима от всеки петима родители не биха пуснали децата си на учебно заведение  14 акта в Търговищко за неносене на защитни маски 14 акта в Търговищко за неносене на защитни маски  COVID-19 сервира още една изненада COVID-19 сервира още една изненада
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР