Антималарийното лекарство хидроксихлорокин няма повече да бъде изпитвано на пациенти

...
Антималарийното лекарство хидроксихлорокин няма повече да бъде изпитвано на пациенти
Коментари Харесай

СЗО престава да тества хидроксихлорокин

Антималарийното лекарство хидроксихлорокин няма повече да бъде изпитвано на пациенти като част от международните тестове, в които се изпробват съществуващи лекарствени препарати, които могат да се използват за лечение на пациенти с Ковид-19, съобщи Световната здравна организация, цитирана от ДПА.

Според СЗО не е било доказано, че хидроксихлорокинът намалява смъртността при пациенти с коронавируса. В досегашните изпитания не е констатиран негов значим антивирусен ефект.

В понеделник Американската агенция по храните и лекарствата оттегли извънредно издадената си препоръка за лекуване на заболели от коронавируса с хидроксихлорокин, защото липсата на ефект е била констатирана както от международното тестиране, известно като " Солидарност ", така и от подобно проучване във Великобритания.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9446 Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9446  Броят на инфектираните с новия ковид в света надвиши 8 милиона души Броят на инфектираните с новия ковид в света надвиши 8 милиона души  Почина брачната половинка на фелдшера с COVID-19, напуснала непринудено болничното заведение в Шумен Почина брачната половинка на фелдшера с COVID-19, напуснала непринудено болничното заведение в Шумен  Как Ню Йорк се пребори с COVID-19? Как Ню Йорк се пребори с COVID-19?
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР