Анестезиолози от столицата отиват в Гоце Делчев, за да помогнат

...
Анестезиолози от столицата отиват в Гоце Делчев, за да помогнат
Коментари Харесай

Столични специалисти отиват в болницата в Гоце Делчев, където единственият анестезиолог почина от COVID-19

Анестезиолози от столицата отиват в Гоце Делчев, за да помогнат на отделението, останало без специалист след смъртта на д-р Милан Първанов. Медикът почина след борба с коронавируса.

Д-р Неда Бакалова е сред новите попълнения. Тя и друг път са идвала в гоцеделчевската болница, по думите ѝотделението не е същото без д-р Първанов.

„ За момента сме спасили положението. Ще започна да идвам по-често и за по-дълго. Още няколко колеги от София също ще идват и така ще закрепим положението “, заяви д-р Бакалова пред бТВ.

Тя допълни, че в столицата работи в специализирана болница по кардиохирургия, а в Гоце Делчев работата е по-разнообразна и се среща с различни пациенти.

Директорът на лечебното заведение д-р Петър Филибев обясни, че са се обърнали за помощ към няколко столични болници, но ще работят с медици предимно от „ Св. Екатерина “.

По думите му софийските лекари прекарва около седмица в болницата в Гоце Делчев и работят на ротационен принцип. Така, в болницата постоянно има анестезиолог. „ Търсим за постоянно анестезиолог, но по ред причини не искат да работят в болницата. Като цяло София е по-привлекателно място за живеене, възможностите за развитие са по-големи, заплатите също “, добави д-р Филибев.

Кадър: бТВ
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13169  Зам.-здравният министър с коментар за случаите на COVID-19 и имунизациите

Зам.-здравният министър с коментар за случаите на COVID-19 и имунизациите  Проф. Аргирова: В целия свят циркулира мутант на COVID-19

Проф. Аргирова: В целия свят циркулира мутант на COVID-19  Проф. Аргирова: В целия свят циркулира мутант на COVID-19 Проф. Аргирова: В целия свят циркулира мутант на COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР