Американски полицай е починал при нахлуването в Капитолия в сряда

...
Американски полицай е починал при нахлуването в Капитолия в сряда
Коментари Харесай

Почина полицай, ранен при щурма на Капитолия

Американски полицай е починал при нахлуването в Капитолия в сряда на привърженици на президента Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, предадоха световните агенции.

С това общият брой на жертвите при безредиците достигна 5. Сред убитите е жена демонстрант, която била простреляна от силите за сигурност.

Новината за кончината на полицай Брайън Сикник бе потвърдена от полицията. По-рано тя бе отрекла медийните съобщения за починал след щурма на Капитолия полицай.

Сикник припаднал, след като се върнал в своето районно управление след овладяването на ситуацията в Конгреса. Той бил откаран в болница, където починал вчера.

Привърженици на Тръмп нахлуха в Капитолия, докато Конгресът утвърждаваше победата на кандидата на демократите Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в на президентските избори в САЩ на 3 ноември. Президентът републиканец отказваше да признае поражението си.

Впоследствие Тръмп смени тона, като осъди насилието в Капитолия и призова виновниците да бъдат изправени пред правосъдието. Мнозина, включително републиканци, обаче държат президента отговорен като подстрекател на размириците. Двама министри - на транспорта и на образованието - вече подадоха оставка.

Според американски медии държавният секретар Майк Помпейо и министърът на финансите Стивън Мнучин са сред министрите от кабинета, които са обсъдили възможността за позоваване на 25-ата поправка в конституцията за отстраняване на президента от длъжност.

Председателката на Камарата на представителите, демократката Нанси Пелоси, и лидерът на демократите в Сената Чък Шумър призоваха вицепрезидента да се позове на 25-ата поправка, но не са получили отговор. Според в. " Ню Йорк таймс " Пенс не поддържа идеята за отстраняване на Тръмп от президентския пост.

Мандатът на президента изтича след броени дни. Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в ще положи клетва като негов наследник на поста на 20 януари.

Всичко по тематиката: Размириците в Капитолия 69  Тръмп сложи на колене Републиканската партия, счита проф. Анна Кръстева Тръмп сложи на колене Републиканската партия, счита проф. Анна Кръстева  Симеон Дянков разкри вероятен ли е импийчмънт на Тръмп след щурма в Капитолия Симеон Дянков разкри вероятен ли е импийчмънт на Тръмп след щурма в Капитолия  Белият дом осъди насилието на Капитолия Белият дом осъди насилието на Капитолия
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР