Американският президент Доналд Тръмп вчера подхвърли в интервю за в.

...
Американският президент Доналд Тръмп вчера подхвърли в интервю за в.
Коментари Харесай

Тръмп: Китай може съзнателно да е пуснал коронавируса, за да дестабилизира световната икономика

Американският президент Доналд Тръмп вчера подхвърли в интервю за в. " Уолстрийт джърнъл ", че Китай може съзнателно да е разпространил новия коронавирус, за да дестабилизира световната икономика.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9496
" Има вероятност да е било нарочно ", каза Тръмп, като посочи също, че това не се основава на разузнавателна информация и има по-голяма вероятност световното разпространение да е било случайно. " Но човек никога не знае ".

Президентът отправи обвиненията докато налага редица налози, за да уязви китайската икономика, отбелязва ДПА.

Напрежението между САЩ и Китай расте отчасти заради коронавируса, като през последните месеци Тръмп на няколко пъти заяви, че Китай не е прозрачен относно първоначалното разпространение на болестта.

Членове на американската администрация казваха, че според тях новият вирус е дошъл от китайска лаборатория.

Отношенията се влошиха и в търговията, заради китайския технологичен гигант Хуавей, заради Хонконг и Южнокитайско море, допълва БТА.

Тръмп вчера поднови заплахата си да скъса всички връзки с Китай, ден след като американският търговски представител Робърт Лайтхайзър каза пред американския Конгрес, че не смята отделянето на китайската от американската икономика за осъществима възможност, предаде Ройтерс.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9496  Само за 24 часа: Заразените с ковид по света са се нараснали със 181 хиляди Само за 24 часа: Заразените с ковид по света са се нараснали със 181 хиляди  100 дни откогато СЗО разгласи пандемия от COVID-19 100 дни откогато СЗО разгласи пандемия от COVID-19  Вижте какъв е геномът на ковид, предизвикал най-новото огнище на болест в Китай Вижте какъв е геномът на ковид, предизвикал най-новото огнище на болест в Китай
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР