Американският посланик в Германия предупреди, че могат да бъдат наложени

...
Американският посланик в Германия предупреди, че могат да бъдат наложени
Коментари Харесай

САЩ заплаши със санкции компании, работещи по "Северен поток 2"

Американският посланик в Германия предупреди, че могат да бъдат наложени санкции срещу компании, свързани със строежа на руския газопровод „ Северен поток 2 “, съобщи дипломатическата служба в Берлин.
Посланик Ричард Гренел е изпратил официално писмо до няколко компании, с което им е напомнил, че „ всяка фирма, която извършва дейност на руския енергиен сектор е заплашена да попадне под ударите на закона CAATSA “.
CAATSA е законът " За противодействие на противниците на Америка посредством санкции ", който беше подписан през 2017 година от президента на САЩ Доналд Тръмп и по силата, на който могат да бъдат налагани едностранно санкции срещу Иран, Русия и Северна Корея.
Писмото на Гренел, който е един от най-близките съратници на Тръмп, не трябва да бъде разглеждано като заплаха, а като ясно послание за американската политика, заяви говорител на дипломатическата мисия в Берлин. „ Това, което може да се смята за изнудване в тази ситуация е монополът на Кремъл върху бъдещите доставки на газ “, допълва говорителят.
Изграждането на „ Северен поток 2 “ вече започна, като целта на газопровода е да удвои капацитета на вече съществуващата тръба през Балтийско море.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР