Американският президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и

...
Американският президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и
Коментари Харесай

Тръмп: Китай трябва да понесе последствия, ако е отговорен за пандемията

Американският президент Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския каза в събота, че Китай трябва да понесе последствия, ако е бил " съзнателно отговорен " за пандемията от коронавирус, съобщи Ройтерс.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5788
" Ако това е било грешка, грешката си е грешка. Но ако те са били съзнателно отговорни, тогава, мисля, че със сигурност трябва да има последствия ", каза Тръмп на редовен брифинг. Той не уточни какви действия могат да предприемат САЩ.

Тръмп и негови високопоставени сътрудници остро критикуваха Китай за липсата на прозрачност, след като заразата с коронавируса избухна в Ухан. Тази седмица Тръмп прекрати финансирането на Световната здравна организация (СЗО), която обвини в ориентация към Китай.

Тръмп каза, че отношенията между САЩ и Китай са били добри, " докато те не направиха това ", като спомена скорошното споразумение в областта на селското стопанство, насочено към преодоляване на търговската война между тях.

Тръмп обяви, че САЩ разследват обстоятелствата около възникването на пандемията от COVID-19

Американският президент заяви, че въпросът сега е дали това, което се случи с коронавируса, е било " грешка, излязла от контрол " или е било направено умишлено.

Тръмп постави още въпроса за лабораторията по вирусология в Ухан, за която Фокс Нюз тази седмица съобщи, че вероятно е разработила коронавируса като част от усилията на Китай да демонстрира способностите си в идентифицирането и борбата с вируси. Тръмп заяви, че правителството му се стреми да установи дали вирусът се е появил от китайска лаборатория.

Американският президент отново постави под съмнение смъртността от вируса в Китай, която отново беше преразгледана тази седмица. Китай обяви, че 1300 души, починали от вируса в Ухан, половината от общия брой, не са били отчетени, но отхвърли твърденията за прикриване на данни.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5788  107-годишна туркиня пребори COVID-19 и се възвръща вкъщи 107-годишна туркиня пребори COVID-19 и се възвръща вкъщи  Вучич разгласи намаляване на полицейския час в Сърбия Вучич разгласи намаляване на полицейския час в Сърбия  Сръбски епидемиолог: Заразата с ковид в страната стартира да затихва Сръбски епидемиолог: Заразата с ковид в страната стартира да затихва
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР