Американският канал NBC ще трябва да се бръкне дълбоко заради

...
Американският канал NBC ще трябва да се бръкне дълбоко заради
Коментари Харесай

NBC уволни топ журналистката си Мегин Кели и я направи милионерка

Американският канал NBC ще трябва да се бръкне дълбоко заради уволнението на русокосата журналистка Мегин Кели. В края на октомври Кели направи коментари, които бяха възприети като расистки и въпреки че се извини, ръководството на телевизията взе решение да я уволни. Сега от NBC ще трябва да й обезщетение в размер на 30 млн. долара.

Медията сключила 3-годишен договор с журналистката на стойност 69 млн. долара. Контрактът влиза в сила през лятото на миналата година. Според условията на договора, при предсрочно прекратяване тя трябва да получи част от тази сума.

По данни на The Wall Street Journal, заради уволнението, американският телевизионен канал ще трябва да плати на водещата над 30 млн. долара. Сделката може да бъде изпълнена още следващата седмица.

Припомняме, че популярната американска журналистка си тръгна от NBC след скандал с нейно изказване, определено като расистко. В своето токшоу на 23 октомври тя защити белите младежи, които се гримират и костюмират като чернокожи по случай Хелоуин. Последва вълна от недоволство и обвинения в расизъм срещу журналистката, която стана известна и с това, че през 2017 година направи обширно интервю с руския президент Владимир Путин. Шокирани били и чернокожите ѝ колеги от телевизията.

След предаването телевизията обяви, че уволнява водещата. Тя пък от своя страна се извини в сутрешното си предаване: „ Сгреших и съжалявам “.

Превод: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР