Албанското правителство е постигнало споразумение за 500 000 ваксини на

...
Албанското правителство е постигнало споразумение за 500 000 ваксини на
Коментари Харесай

Албанското правителство се договори за ваксини срещу COVID-19 от Пфайзер

Албанското правителство е постигнало споразумение за 500 000 ваксини на компанията Пфайзер, от които 10 700 ще бъдат доставени през третата седмица на януари, съобщава сайтът Екзит. Премиерът Еди Рама обяви новината на пресконференция.

Това надхвърля обещанието на Рама първите дози да бъдат доставени прз февруари след нарастващия натиск върху неговото правителство заради мудността в сключването на споразумения с производителите.

Рама заяви, че още 9000 дози са осигурени от две партньорски страни. Той подчерта, че споразумението е станало възможно с помощта на Европейския съюз, но само чрез неговата работа и работата на правителството.

Албанският премиер обяви, че една част от дозите ще бъде изпратена на Косово за медицински служители, работещи с пациенти с Ковид-19.

Втората пратка от 30 250 ваксини на Пфайзер ще бъде доставена в Албания през февруари, предаде БТА.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17837  Румен Радев: Трябва да се научим да организираме избори в изискванията на пандемия

Румен Радев: Трябва да се научим да организираме избори в изискванията на пандемия  Ето какво се случва в Англия поради третия локдаун Ето какво се случва в Англия поради третия локдаун  Доц. Ангел Кунчев с детайлности за безвредното осъществяване на изборите

Доц. Ангел Кунчев с детайлности за безвредното осъществяване на изборите
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР