Албания възприе високотехнологични методи за наблюдение на спазването на мерките

...
Албания възприе високотехнологични методи за наблюдение на спазването на мерките
Коментари Харесай

Албания използва високи технологии в следенето на мерките за коронавируса

Албания възприе високотехнологични методи за наблюдение на спазването на мерките срещу коронавируса, въведени от 15 март, използвайки дронове, които по-рано са били предназначени за откриване на ниви с канабис, предаде БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5626
Бръмчащ полицейски дрон предупреждава пазаруващите в Тирана, че наближава полицейският час и трябва да се приберат у дома.

Албания изплаща по 350 долара на засегнати от кризата работници

Високи технологии се използват и за контрол дали се спазват разрешените 90 минути за излизане от дома.

" Технологията ни помага много при идентифицирането на хората, нарушаващи карантината. Тя дава прекрасни резултати ", казва 23-годишната полицайка Катерина Монгули, която управлява един от двайсетината дрона, използвани в столицата Тирана. По-рано през деня нейният дрон е предупредил с високоговорителя си хората, чакащи на опашка пред магазина, да стоят на разстояние един от друг, и е наредил на пешеходец да изчака полицейския патрул.

Всички граждани, с изключение на някои категории като шофьорите на камиони, могат да излизат само за 90 минути дневно, за да посетят магазини, аптеки или банки, и трябва да поискат разрешение онлайн. Времето, което са избрали, се следи чрез правителствена база данни.

Досега в Албания има 518 потвърдени случая на заразени и 26 смъртни случая от Ковид-19. Полицията е отнела около 1800 шофьорски книжки и е глобила около 7000 души по 10 000 леки /87 долара/ за нарушаване на разрешеното време за излизане. Деветстотинграмовите дронове също помагат за спазването на полицейския час от 17 до 5 часа.

" Те могат да снимат хората дори през нощта с термокамерите си, а имат и нощни светлини ", казва Монгули.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5626  СЗО изброи шест условия за облекчение на карантинните ограничения СЗО изброи шест условия за облекчение на карантинните ограничения  Над 20 000 клиенти към този момент са поискали да бъдат отсрочени банковите им заеми Над 20 000 клиенти към този момент са поискали да бъдат отсрочени банковите им заеми  Предпазни средства бяха дарени на болничното заведение в Ловеч Предпазни средства бяха дарени на болничното заведение в Ловеч
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР