Ако вие желаете да се предпазите от нежелана бременност, не

...
Ако вие желаете да се предпазите от нежелана бременност, не
Коментари Харесай

Защо е глупаво да си носим свалени на брадичката маски?

Ако вие желаете да се предпазите от нежелана бременност, не си слагате презерватива на единия пенис. Не си носете и маските на брадата. Това коментира общопрактикуващият лекар и член на УС на Лекарския къюз д-р Гергана Николова.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6582
В предаването " Питай БНТ " тя коментира, че много хора си свалят маските до брадата, за да си ги сложат пак бързо, ако видят полицаи. По думите й това не е редно и по-добре да бъдем глобени, отколкото да сваляме и слагаме маската си, като по този начин не сме предпазени, а и маските се захабяват.

На свой ред доц. Ива Угринова, която е директор на Института по молекулярна биология към БАН, каза, че подкрепя носенето на маски, особено когато сме в близък контакт с хора. Когато сме в парк и наоколо няма други хора, маските са излишни, посочи тя.

12 нови случая на COVID-19 у нас, общо станаха 1399

Доц. Угринова каза, че маските с активен въглен са подходящи и за предпазване от зарази, като платнената част се пере, а торбичката с въглен се сменя.

Двете специалистки обясниха, че е важно да се спазва висока лична хигиена. По думите им е излишно и носенето на ръкави, ако не работим в застрашена от зарази среда. Подчертаха, че винаги е казвано, че ръцете след прибиране вкъщи се мият. Препоръка за миене на плодове и зеленчуци също е имало винаги.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6582  Люксембург ще тества за ковид всичките си 600 000 поданици Люксембург ще тества за ковид всичките си 600 000 поданици  Хонконг отваря музеите и библиотеките Хонконг отваря музеите и библиотеките  Западен парк с късо трасе за разходки поради дългия ремонт Западен парк с късо трасе за разходки поради дългия ремонт
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР