104-има души са загинали и 280 са били ранени при

...
104-има души са загинали и 280 са били ранени при
Коментари Харесай

Над 100 убити и 280 ранени при стрелба срещу палестинци, очакващи хуманитарна помощ

104-има души са починали и 280 са били ранени при пукотевица на израелски бойци против палестинци, очакващи камиони с филантропична помощ в разпределителен пункт край град Газа, оповестиха здравните управляващи в палестинския анклав.

От израелската войска признаха за стрелбата, само че трансферираха отговорността за нещастието върху събраното голям брой и водачите на камионите като поддържаха версията си с видеокадри от дронове.

Израелските военни осведомиха, че десетки хора са били ранени вследствие на боричкане, когато камионите с помощ са пристигнали, като някои от тях са били и стъпкани. От армията прецизираха, че е бил открит огън по няколко души в тълпата, които са представлявали опасност.

Говорителят на кабинета в Тел Авив Ави Хайман дефинира случилото се в пункта за систематизиране на помощи като покруса.

Кабинетът на палестинския президент Махмуд Абас осъди " грозното кръвопролитие ", осъществено от израелската окупационна войска, против хора, които чакаха камионите с помощи. Говорител на здравното министерство сподели, че случаят е станал на кръговото кръстовище Ал Набулси, западно от град Газа в северната част на анклав. Медицинските екипи не съумяха да се оправят с десетките ранени, които бяха превозени до болничното заведение " Ал Шифан " и тежестта на пострадванията им, добави той.

Междувременно израелското държавно управление преразглежда оповестените от министъра на националната сигурност ограничавания за достъп до джамията Ал Акса " в Йерусалим през идния месец Рамадан, написа БНР. Министърът съобщи преди дни, че ще има 18-процентна квота от мюсюлманското малцинство в Израел, които ще могат да вземат участие в молитвите за мир в " Ал Акса ". Говорителят на кабинета посочи, че министър председателят Бенямин Нетаняху може да анулира решението на министъра си.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР