104-годишна жена от Чикаго остави проходилката си на земята и

...
104-годишна жена от Чикаго остави проходилката си на земята и
Коментари Харесай

„Да тръгваме, Джеронимо": 104-годишна жена остави проходилката си и скочи с парашут

104-годишна жена от Чикаго остави проходилката си на земята и направи тандемен скок с парашут от небето над Северен Илинойс.

Дороти Хофнър евентуално ще бъде сертифицирана като най-възрастния човек, скачал в миналото с парашут.

„ Възрастта е просто число “, споделя старата дама пред ликуващата навалица, откакто се приземява в Отава – на 140 км югозападно от Чикаго, оповестяват американските издания.

Световният връх на Гинес за най-възрастен парашутист беше подложен през май 2022 година от 103-годишната Линея Ингегард Ларсон от Швеция. Но от Skydive Chicago беседват със Световните върхове на Гинес, с цел да впишат скока на Хофнър като нов връх.

За първи път Дороти скача с парашут, когато е на 100 години. В неделя тя получи помощ, с цел да се изкачи по стълбите и да се причисли към другите в самолета, чакащи за полет в небето. Тя остава проходилката си тъкмо пред летателната машина.

При първото си прекарване Дороти е трябвало да бъде избутана от самолета. Но в този момент, вързана към инструктор, сертифициран от Асоциацията на парашутите на Съединени американски щати, Хофнър упорства да управлява скока от над 4100 метра височина. „ Да тръгваме, да тръгваме, Джеронимо! “, споделила старата жена.

Полетът и бавното ѝ приземяване траяли седем минути.

Тя наподобява спокойна и уверена, когато самолетът се издига и задната му врата се отваря, с цел да разкрие жълтокафявите ниви изпод. Дороти се спуснала от самолета с съвършено приплъзване напред в небето, преди да полети устойчиво със свободно втурване и с стомах към земята.

Приятели на Дороти се втурнали да я поздравят, до момента в който ѝ носят алената проходилка, която употребява.

„ Прекрасно. Горе беше прелестно. Възхитително, не можеше да бъде по-добре “, споделя 104-годишната жена, която през декември, ще стане на 105.

За идната година тя възнамерява да полети с балон с парещ въздух.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР