104 души са загинали, а повече от 760 са ранени,

...
104 души са загинали, а повече от 760 са ранени,
Коментари Харесай

Над 100 убити и много ранени на опашка за хуманитарни помощи в Газа

104 души са починали, а повече от 760 са ранени, откакто израелски бойци откриха огън по цивилни, събрали се в пункт за разпределяне на помощи в палестинската територия, заяви министерството на опазването на здравето в ръководената от Хамас Ивица Газа, съобщи Агенция Франс Прес.

Dozens of Palestinians have been killed or wounded after being shot while waiting for aid in northern Gaza. At least one empty aid truck was used to transport casualties to a nearby hospital.
— Al Jazeera English (@AJEnglish) Прочетете още

" Броят на починалите при клането в град Газа набъбна до 104 мъченици и 760 ранени в резултат на патроните на окупационните сили, които се насочиха към събралите се жители " на кръговото кръстовище " Набулси ", съобщи представителят на министерството Ашраф ал-Кудра.

Израелски бойци, почувствали се " застрашени ", са стреляли с бойни патрони по палестинци по време на хаотично разпределяне на филантропична помощ в северната част на Ивицата Газа, оповестиха израелски източници.

Малко по-късно пристигна и публично опровергаване. Първоначалната военна инспекция на смъртоносната навалица в град Газа заключи, че множеството палестинци са загинали вследствие на боричкане и газене, съобщи израелската новинарска организация ТПС.

Израелските сили за защита са доставяли филантропична помощ в квартал Римал в град Газа, когато жителите са обкръжили конвоя от 30 камиона и са почнали да грабят.

" Десетки поданици на Газа бяха ранени вследствие на побутване и погазване ", обявиха от Израелските сили за защита (ЦАХАЛ). Според източник от ЦАХАЛ след случилото се част от тълпата се доближила до военнослужещите, съпътстващи конвоя, " по метод, който е заплашил техните сили, които са отговорили със пукотевица. " Инцидентът е станал към 4:00 ч. сутринта, малко откакто камионите са минали през армейски контролно-пропускателен пункт в централната част на Газа. Някои от камионите са съумели да продължат на север и са попаднали под палестински обстрел.

Междувременно палестинците, които ограбили последния камион от конвоя, започнали да напредват към контролно-пропускателния пункт, където били ситуирани военнослужещите. Един офицер създал предупредителни изстрели във въздуха, преди да стреля в краката на палестинците. Според следствие множеството от смъртните случаи са настъпили при погазване от навалица или газене от камиони. Според първичните констатации 10 от стотиците жертви, за които се оповестява, са били вследствие на израелска пукотевица.

" Хамас " настояват, че са убити 104 души, а 760 са ранени. Това не са данни, които могат да бъдат тествани от самостоятелни източници. Терористичната формация излезе с изказване, в което се споделя, че случаят може да осуети очакванията за краткотрайно преустановяване на огъня и освобождение на заложниците. В отговор " Орден 9 ", израелско придвижване, което се опълчва на доставките на филантропична помощ, упрекна групировката за смъртните случаи.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР