104,2 млн. лева с ДДС ще струва охраната на ядрените

...
104,2 млн. лева с ДДС ще струва охраната на ядрените
Коментари Харесай

104,2 млн. лева ще е охраната на ядрените мощности в АЕЦ „Козлодуй“

104,2 млн. лв. с Данък добавена стойност ще коства защитата на нуклеарните уреди, нуклеарния материал и радиоактивните субстанции в АЕЦ „ Козлодуй “, излиза наяве от нейно съобщение.
Избраният реализатор ще дава отговор за попречване, разкриване и реагиране на непозволени въздействия и похищения върху тях, в това число и по време на транспорт, за период от пет години.
 АЕЦ „ Козлодуй “ се застрахова с 44,6 млн. евро против „ Индустриален пожар “ АЕЦ „ Козлодуй “ се застрахова с 44,6 млн. евро против „ Индустриален пожар “
Бъдещата имуществена застраховка „ Индустриален пожар “ на АЕЦ „ Козлодуй “ ще е на стойност 44 559 600 е...
Негова задача ще е също да обезпечи пропускателен режим в зоните за сигурност на атомната електроцентрала, да поддържа подготвеност за дейности в изключителни и спешни обстановки, да търси и връща непозволено добит нуклеарен материал или радиоактивни субстанции.  
Покана да подаде оферта е отправена само до Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи – Враца.
Причината за това, както се сочи в документите, е, че съгласно Закона за безвредно потребление на нуклеарната сила и решение на Министерския съвет от 2005 година защитата на всички нуклеарни уреди на площадката на АЕЦ „ Козлодуй “ и оборудванията, които са свързани софтуерно с тях или ги обслужват, се обезпечава от Министерството на вътрешните работи.
Предишният сходен контракт на централата с ОД Министерство на вътрешните работи във Враца е на стойност 59,6 млн. лева с Данък добавена стойност. Подписан е през юни месец 2017 година, само че е с по-различен предмет – „ Осигуряване на физическа защита и пропускателен режим на обекти на " АЕЦ Козлодуй " ЕАД.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР