103-ма народни представители гласуваха за кандидатурата на Росен Желязков от

...
103-ма народни представители гласуваха за кандидатурата на Росен Желязков от
Коментари Харесай

Росен Желязков събра 103 гласа, чудят се председател ли е на НС, или не

103-ма народни представители гласоподаваха за кандидатурата на Росен Желязков от " ГЕРБ " за ръководител на Народното събрание. Другият претендент бе Никола Минчев от „ Продължаваме промяната ”, за който гласоподаваха 98 депутати.
Прочетете още
Асен Василев от „ Продължаваме промяната ” оспори процедурата по желание, като разгласи, че би следвало по конституция да са дали своят вот най-малко половината депутати. 

" В разпоредбите ясно е записано, че който претендент събере повече гласове – печели. Това се ползва, в случай че имаме повече от един претендент. За да бъде признато каквото и да е решение на Народно събрание, би трябвало да има мнозинство  - повече от половината от присъстващите. Има /за Росен Желязков/ 103 гласа от 240, което не е болшинство. Така че нямаме годен избор ", съобщи Асен Василев. 

Изказването му провокира блъсканица на трибуната, а Вежди Рашидов питаше какво вършим оттук нататък. Така излъчването на съвещанието бе прекратено за 15 минути и се чака изказване на председателстващия Вежди Рашидов.

Гласували за Росен Желязков:



Гласували за Никола Минчев:



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР