1024x768 Normal 0 21 false false false От пожар към

...
1024x768 Normal 0 21 false false false От пожар към
Коментари Харесай

Байк и рън за Чепън 2020 отвори регистрация с кауза и нови дистанции

1024x768 Normal 0 21 false false false

От пожар към посрещане на пролетта с упоритост и въодушевление. Това е предизвикването пред уредниците на годишния първи огромен старт за сезона за отдадените на планинското тичане и маунтийн байк обществото. На 25 април 2020 година на старта на „ Байк и рън за Чепън “ ще застанем освен с мисъл за победа, само че и с желанието да участваме в еднo хубаво дело. 9-тото издание на едно от най-обичаните надпревари измежду природата край Драгоман ще провокира състезателите с добавени две нови дистанции , картинно трасе за бегачите и обърната посока на тичане . Както постоянно, квалифициран е отличен стартов пакет и награди. Регистрацията за събитието към този момент е отворена на chepan. stenata. com , а изискванията за ранни записвания остават до края на февруари.

Организаторите – магазини „ Стената “, Община Драгоман и СДП „ Балкани “ се сплотиха зад идеята да подкрепят възобновяване на туристическата инфраструктура на Драгоманското тресавище , едно от 11-те международно значими орнитологично значими места в България, което на 22 януари претърпя разрушителен пожар. В кратковременен проект задачата е да бъдат събрани 3000 лева за пускане на най-неотложни действия в границите на по-голямата акция на Сдружение за дива природа Балкани, за възобновяване вредите от пожара. Всяка регистрация и подаяние са от голяма важност.

„ 5 лева от всяка стартова такса, ще отиде за възобновяване на металния мост, отвеждащ към вишката, която децата и всички фенове на птичето благосъстояние по този начин добре познават. Времето за говорене мина “, декларира Любомир Попйорданов, визионер, и идеолог на надпреварата. „ Трябва да създадем нещо за природата в България, за природата на Чепън планина и Драгоманското тресавище, които по този начин гостоприемно ни посрещат, година след година “, добави той.

Повече за идеята: https://chepan.stenata.com/info/

„ Байк и рън за Чепън “ подвигат летвата,като декларират блян за цялостно минимизиране на пластмасовия отпечатък . Стъпки в това отношение бяха направени още през 2018 година, когато записаните близо 600 участника с наслада приветстваха отхвърли от пластмасови шишета и наливането на вода в лични съдове. Тази година на дневен ред е работа по маркировката: прекъсване на маркировъчната PVC лента и цялостната й подмяна с маркировъчни колчета и биоразградим спрей. Отново в тази посока са и напъните да се оферират повече подсилки и храни с генезис от България , както и опцията за превоз с трен.

А ето и какви са новостите в надпреварата през 2020 година:

· Стартът и финалът са на едно и също място – центъра на Драгоман, пред постройката на Община Драгоман, както за бегачи, по този начин и за колоездачи. С тази смяна дължините на нормалните трасета 21/42 км се усилват с два километра.

· Дистанциите за тичане: добавени са две напълно нови дистанции - 12 км до върха и назад и 30 км Чепън Скай по ново и извънредно картинно трасе.

· Посоката за тичане: единствено при бегачите се обръща посоката при нормалните дистанции 23 и 44 км. Трасето е същото както на предходните издания, само че бягането е друго. Освен това разминаването сред бегачи и колоездачи ще е доста по-лесно и безвредно

Посоката и трасетата при направлението за колоездачи, остават непроменени , както досега. Дистанциите, след смяна на стартовата позиция, са 23 км (+/-660 м) и 44 км (+/-1200 м), а категориите - XCM мъже, XCM дами и Хоби.

И тази година вело надпреварата Байк и Рън за Чепън е част от Български колоездачни серии. В XCM „ Рейс Серии “ могат да взимат присъединяване всички искащи, които са регистрирани към Българска Колоездачна Лига и желаят да вземат участие в годишната ранк листа.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР