102 сигнала за извършени престъпления от кметове проверява специализираната прокуратура,

...
102 сигнала за извършени престъпления от кметове проверява специализираната прокуратура,
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата проверява 102 сигнала срещу кметовете

102 сигнала за осъществени закононарушения от кметове ревизира профилираната прокуратура, сигналите са постъпили от ноември, м.г. до 15 януари, събощи представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова.
Тя посочи, че общо 109 са неприключилите досъдебни производства против кметове и зам.-кметове на територията на 28 окръжни прокуратури, Софийска градска прокуратура и профилираната прокуратура.
"Многото сигнали против кметове и зам.-кметове в профилираната прокуратура за нас значи доверие и отговорност да отговорим на публичните упования. Законодателната смяна, която разреши всички сигнали против кметове да се проверяват от една относително отдалечена конструкция, каквато е профилираната прокуратура, ще докара до забележими резултати. Един месец след постъпването на сигнала за кмета на Септември, спецпрокуратурата извърши голям брой дейности, с цел да се стигне до обвиняване и една извънредно висока гаранция. По подобен метод ще се работи при всички останали сигнали ", съобщи Арнаудова.
Тя прикани жителите да подават сигнали за осъществени нарушавания против кметове и зам.-кметове.
"Имаме голям брой такива, обръща им се изключително внимание. Непрекъснато постъпват и одитни отчети от финансови инспекции. Те се обобщават, с цел да се работи огромно ", увери Румяна Арнаудова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР