102 медицински сестри, работещи в детските градини и училищата в

...
102 медицински сестри, работещи в детските градини и училищата в
Коментари Харесай

Протест на медицински сестри, работещи в детски градини и училища в Хасково

102 медицински сестри, работещи в детските градини и учебните заведения в община Хасково стачкуваха през днешния ден алегорично на работното си място. Те упорстват за нарастване на главната им работна заплата.

Хасково

Тази заран медицинските сестри в детска градина " Звънче " дойдоха на работа с табелки с надпис " Аз стачкувам ". Жените желаят нарастване на главната работна заплата с най-малко 70 лева Към момента работещите в здравните кабинети получават 585 лева, а сестрите в яслените групи са на 635 лева
Недялка Маринова – здравна сестра в ясла: " Горе долу получаваме една минимална заплата. Както минималната скочи с 10% би трябвало и нашите заплати да скочат с 10 %. "
Недялка Маринова има 37-годишен стаж, само че в края на месеца получава едвам 650 лв..
" Кажете по какъв начин се живее с тези пари? "

Недялка Маринова: " Много мъчно. Всеки ден цените скачат незабелязано, а нашите заплати не скачат всеки ден. "
Кметът Добри Беливанов изясни че заплатите на медицинските служащи към този момент са увеличавани на два пъти през 2017 година и веднъж от 1 март тази година.
Добри Беливанов – кмет на Община Хасково: " За да бъдат увеличени заплатите, направихме едни калкулации - със 70 лв., са нужни още в допълнение 77026 лв.. Тези пари ги няма в бюджета. "
От общинската комисия по бюджет и финанси обявиха, че ще обмислят желаното нарастване.
Даниел Гаргов – ръководител на Комисията по бюджет и финанси: " Смятам, че не е невероятно да се намерят средства, да се види какво е осъществяването по бюджета. "
Съгласно настоящия Колективен трудов контракт с Община Хасково заплатите на медицинските служащи следва да са не по-малки от 700 лева Дори да получат желаното нарастване, сестрите в здравните кабинети няма да доближат този най-малко.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР