102 литра на квадратен метър дъжд е регистриран в Русе

...
102 литра на квадратен метър дъжд е регистриран в Русе
Коментари Харесай

102 литра на квадратен метър дъжд се изляха в Русе

102 литра на квадратен метър дъжд е регистриран в Русе за последните 48 часа, оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология, предава

67 литра е количеството в Добрич, 61 л. във Варна, 47 л. във Враца и 45 л. в Пазарджик. Само в часовете през миналата нощ в Добрич и Русе се изваляха 55 л./кв. м., а в Ахтопол уредите мериха 39 л.

След напоителните превалявания около прекосяването на солиден фронт, през почивните дни времето ще се успокои. Валежите доста ще намалеят, слънцето ще се покаже, само че ще остане ветровито.

В събота сутринта в регионите с превалявания и безшумно време ще е мъгливо. Облачността денем ще е неуверена, по-значителна в централните и източните елементи на Дунавската низина, където в ранните часове ще вали. По-късно следобяд обаче превалявания ще има с по-голяма възможност в Рило-Родопския масив и в крайния североизток. Вятър, на моменти мощен, ще има в североизточните региони, а дневните температури ще са в интервала 22-28 градуса с най-високи стойности в Югоизточна България.

Неделният ден още веднъж ще стартира с намалена видимост в някои ниски точки на страната. Облачността ще остане с чести разкъсвания до ранния следобяд и повече облаци по-късно. Условия за краткотрайни летни превалявания в часовете до вечерта ще има най-много в Югозападна България. Дневните температури ще се покачат с градус-два и ще се двоумят сред 24 и 29 градуса.

В първите два дни на идната седмица към момента ще са вероятни краткотрайни следобедни превалявания в Югозападна България, във вторник те ще са единствено на изолирани места. След това съвсем до края на седмицата ще е преобладаващо слънчево с повишаващи се дневни температури. Към петък-събота термометрите в обичайно горещите точки на страната ще демонстрират над 35 градуса.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР