„102 дни след отпадането на извънредната епидемична обстановка, ситуацията е

...
„102 дни след отпадането на извънредната епидемична обстановка, ситуацията е
Коментари Харесай

Проф.Витанов: Господ е наш човек, подава ни ръка да изкараме спокойно лято

„ 102 дни след отпадането на изключителната епидемиологична конюнктура, обстановката е спокойна. Сценарий " Синьото лято " още е постоянен, здравната система се оправя с проблемите, задачата - лятото да е умерено, от ден на ден се реализира.

За страната, показателят е към 4 пъти под сериозната стойност. Засега, аргументи за безпокойствие няма. Но би трябвало да сме деликатни. Посоката на цената на показателя е – нагоре “. Това предвижда математикът проф. Николай Витанов във фейсбук. Ето цялата му обява:

Кратка информация за пандемията и войната за 12 юли 2022 година

„ Най-напред, както постоянно: който счита, че тази информация, която давам, не е потребна или е подправена, да не я чете. Игнорирайте я, тя не е за вас. Тя е за тези, които считат, че е потребна.

Сега всъщност.

Както постоянно, първо пандемията, след това войната.

Караме по технологията за оценка и прогнози, както всеки ден.
Това са числата. Ако ви е еднакво, не го четете.

Сценарият „ Синьо лято “ се чака да е постоянен до равнище на 14-дневната заболеваемост 150 на 100 000. В момента 14-дневната заболеваемост е 127.39 на 100 000. „ Синьо лято “ е постоянен. Ден 57-ти. Очакванията са сюжетът да няма проблеми със стабилността до 15 юли. Знаете – проектът бе Синьо лято да е постоянен 60 дни. Ще бъде.

Лятната вълница си напредва.

Проверка на обстановката с пандемията през днешния ден

1. ОТКЪДЕ МОЖЕ ДА СИ ВНЕСЕТЕ НЕЩО? От Гърция и западна Европа. В Германия да вземем за пример през вчерашния ден новите случаи са 150 000. Там модифицираният Омикрон си бушува. Внасяме си.

2. Общата конюнктура - Модифицирания Омикрон не съумява да възпламени дифузното разпространяване И по този начин към този момент 102 дни след края на изключителната епидемиологична конюнктура.

Да забележим числовите доказателства за това.

3. Базовото репродуктивно число - през днешния ден е 0.56.

Очаква се да стартира да пораства и бързо да отиде в региона към 1.00.
Под 1.00 е, значи болестта се свива. Очакванията са цифрата бавно да надмине 1.00.

3. Проверката за суперпожар - няма суперпожар. За да има, би трябвало да има дифузно разпространие.

Да забележим няколко контролни чисълца за през днешния ден от показателя на дифузното разпространяване

За страната - 0.28
София-град - 0.34
Пловдив - 0.29
Бургас - 0.36
Варна - 0.33

По южните граници
Благоевград - 0.20
Кърджали - 0.45
Смолян - 0.29
Хасково - 0.26
Ямбол – 0.25

Знаем си:
1. Критична стойност за запалване на дифузно
разпространяване - 1.00
2. Над 1.00 - дифузно разпространяване
3. Под 1.00 - дифузната разпространяване стопира или напълно го няма.

Днес, както се очакваше - няма проблеми. Индексите са надалеч под 1, няма дифузно разпространяване.

За страната, показателят е към 4 пъти под сериозната стойност. Засега, аргументи за безпокойствие няма. Но би трябвало да сме деликатни. Посоката на цената на показателя е – нагоре.

Тук общоприетото предизвестие – като надхвърлим 1000 нови случая дневно, добре е да сте с нараснало внимание и да избягвате места, където се събират доста хора за дълго време. Надхвърлихме 1000 случая дневно. Тръгваме към 2000 случая дневно. Пазете се към този момент, изключително в огромните градове, където има доста хора, събрани на едно място.

Планът за блокиране на разпространяването на модифицирания Омикрон посредством прекъсване на дифузното разпространяване работи. Вече 102 дни. Да забележим какъв брой ще издържи. Планът беше да издържи 100 дни след рухването на изключителната епидемиологична конюнктура. ИЗДЪРЖА.

ПРЕДСКАЗАНИЕТО съдебна експертиза СБЪДНА. Юрдеците реват. Това било, това било. Давайте предсказания за 100 дни напред. Има такива, които могат да вършат предсказания, тъй като имат методология и такива, които не могат да вършат предсказания. Вие, юрдечета мои, не можете да вършиме предсказания. Остава ви да ревете и да съскате против тия, които могат. И да ревете и да съскате – все тая. Няма да прикриете обстоятелството, че не можете да вършиме предсказания.

Какво ни споделят показателите. Индекса за страната е към 4 пъти под сериозната стойност. Има муден напредък на стойностите на показателя в огромните градове. Очаква се обстановката бавно да се утежнява. По южната граница има покачване. Импорта пораства. Това се очакваше.
По морето

Виждате какво е по морето. Варна – към 3 пъти под сериозната стойност, Бургас – към 3 пъти под сериозната стойност. Стойността за Добрич е 0.36. Тук – към 3 пъти под сериозната стойност.

Спокойно е. Писах ви – юли ще почне умерено. Така и става. До средата на юли ще е умерено. После отново ще е умерено – ще има много случаи, само че здравната система се чака да издържи и лечебните заведения да не се изпълнят.

За сведение - показателите в още няколко области
София-област - 0.29
Стара Загора - 0.25
Шумен - 0.18
Търговище - 0.22
Велико Търново –0.13

Карам по азбучен ред, по 5 области всеки ден.

Както виждате, към този момент проблеми няма. Обстановката вътре в страната, където са по-малките области, е спокойна. Индексите бавно порастват, само че още са 3-4 пъти под сериозните стойност, а във Велико Търново – съвсем 8 пъти под сериозната стойност. Няма дифузно разпространяване на вируса. Никъде из страната. Това е добре.

Караме нататък.

3. Проверка за препълненост на лечебните заведения. ТОВА Е ВАЖНО. Има ли претъпкани лечебни заведения? Няма. Нещата са под надзор. Заетостта на леглата е десетки пъти под оптималния потенциал.

Очакванията са да стартира леко повишение на заетостта. Но заетостта е толкоз ниска, че не се чакат проблеми освен за тази седмица, само че и доникъде на месеца, че и до края на месеца, че и до края на лятото.

Хайде и тук малко цифри

Текуща претовареност интензивни кревати Заетост за дестабилизация на „ Празни лечебни заведения “
33 500

Текуща претовареност неинтензивни кревати Заетост за дестабилизация на „ Празни лечебни заведения “
456 5000

Глезя ви. „ Синьо лято “ още е постоянен, а аз ви споделям по кое време ще се дестабилизира сюжетът, който ще пристигна след него. Да знаете какво да желаете от тези, които ще дойдат след мен – да могат да гледат 3 сюжета напред в бъдещето. Виждате – не сме стигнали и 10% от заетостта при която ще се дестабилизира „ Празни лечебни заведения “. Отдавна съм ви писал – не се чака и да я стигнем тази претовареност до края на август.

„ Празни лечебни заведения “ няма да се дестабилизира да края на лятото. От вас се желае успокоение и невъзмутимо да се пазите с цел да не си лепнете Ковида. Може и да протича по-леко, само че не знаете що за хронични заболявания може да ви се задействат след това. Тъй, че пазете се. Господ е наш човек, подава ни ръка да изкараме умерено лято. Но в кошарата няма да ни вкара. От нас си зависи.

4. Проверка за цялостен локдаун. Какво беше това цялостен локдаун? Сценарий " Синьо лято " е постоянен. Никакъв локдаун не се чака. Държим по този начин и няма да има проблеми. Като пристигна „ Празни лечебни заведения “ отново няма да има локдаун. Тъй, че, умерено. Никой няма да ви затваря. „ Празни лечебни заведения “ постоянен – няма локдаун.

5. Проверка на смъртността. Сведена е до едноцифрено число дневно. Смъртността до края на непоклатимост на Синьо лято и на Празни лечебни заведения ще е ниска.

6. Заключение от инспекцията - и през днешния ден, 102 дни след отпадането на изключителната епидемиологична конюнктура, обстановката е спокойна. Сценарий " Синьото лято " още е постоянен, здравната система се оправя с проблемите, задачата - лятото да е умерено, от ден на ден се реализира.

Дифузното разпространяване към този момент е добре угасено.

Прогнозата я знаете- това ще продължи. Юли върви умерено, както се и очакваше. Спокойствието се чака да продължи, „ Синьо лято “ ще се дестабилизира, само че лечебните заведения няма да се изпълнят.

ВНИМАВАЙТЕ В ГЪРЦИЯ.

7. Днес – прогнозната карта за 14-дневната заболеваемост. картата на риска. Виждате – типична лятна картина с предстояща по-голяма заболеваемосст по морето поради скупчването на хора и около София-град поради почивките в Гърция и ваканцията на гурбетчиите. Червеното се чака да пораства бавно на повърхност.

С ДВЕ ДУМИ

1. ЛЯТНА ВЪЛНИЦА Е ТУК. ОБСТАНОВКАТА Е СПОКОЙНА, ТЪЙ КАТО ВЪЛНИЦАТА Я ОЧАКВАХМЕ И ПРЕДУПРЕДИХМЕ НАВРЕМЕ

2. ПРИ НАД 1000 НОВИ СЛУЧАЯ НА ДЕН Е ДОБРЕ ДА съдебна техническа експертиза С ПОВИШЕНО ВНИМАНИЕ. СЛУЧИ съдебна експертиза ВЕЧЕ - ВНИММАВАЙТЕ.

3. ЗАСЕГА ПРИЧИНИ ЗА БЕЗПОКОЙСТВО НЯМА.

4. ТРЪГВАМЕ ОТ МНОГО НИСКА БАЗА. НЯМА ДИФУЗНО РАЗПРОСТРАНЕНИЕ. ЗАТОВА БРОЯТ НА СЛУЧАИТЕ У НАС Е МНОГО ПО-МАЛЪК ОТ БРОЯ НА СЛУЧАИТЕ В ДРУГИ СТРАНИ. ВНИМАВАЙТЕ КАТО ХОДИТЕ В ЧУЖБИНА!

Сега за войната.

1. Тук не е място за леене на усеща, а за информация за резултати от разбори на основата на математическа методология. Кой крив, кой прав, обсъждайте на друго място.

Тук - механически разбор на това, което става по фронтовете на войната.
Гледната точка тук е тази на Бисмарк - националният интерес. Чий народен интерес - нашият народен интерес, а той е да знаем тъкмо какво става, да си вършим изводите и да вземаме в точния момент ограничения, с цел да не сме сюрпризирани както постоянно от интернационалната конюнктура.
На който не му харесва - да не чете. Информацията е за тези, които я считат за потребна.

На които му харесва – да чете претендентите за Юрдек паша от локвите пред Ганковото кафене и претендентите за рецензент – фелдмаршал вътре в кафенето. Като чете, да се мисли тъкмо противоположното на това, което чете и ще получи действителна визия за обстановката.

Така. Сега всъщност.

Сражението за Словянск - Краматорската агломерация. Понеже от месеци съм ви споделил, че това ще е главното стълкновение във войната, от много време насам ви го разказвам по какъв начин се развива от 4-те географски направления.

Завършва бавно логистичната подготовка за това стълкновение. С което ще пристигна и краят на затишието до момента в който руснаците ротират и прегрупират силите си. Украинската войска е добре да употребява времето и да се окопава. Към края на тази седмица още веднъж ще почне да става горещо по фронтовете

1. От север.
1.1. Руснаците трансферираха задоволително техника на брега на река Северски Донец, където са Словянск и Краматорск.

1.2 Руската войска нападна от някое време първата отбранителна линия на Словянск-Краматорската агломерация – линията Краснополие-Сидорово-Маяки - Карловка – Райгородок. Сидорово падна. Богородичное също е завладяно. Другите обитаеми пунктове се държат. Атаката още не е почнала всъщност, само че руснаците се доближават компактно да щурмуват линията.

1.3 Зад този линия има втора отбранителна линия - Новониколаевка - Глубокоя Макатиха – Селезньовка. Тя още не е достигната.

1.4 Словянск е към този момент в обсега на съветската далекобойна артилерия. Което значи, че ще стартира артилерийска обработка на западните отбранителни позиции на града. Почна.

Тук се чака артилерийски обстрел. По-съществени раздвижвания на войски – към края на тази седмица.

2. От изток
2.1. Започва офанзивата на линията Северск – Соледар – Бахмут. От тези трите града Бахмут е най-укрепен. Северск е на най-краткия път до Словянск. Соледар е най-близо да фронтавата линия. Очаква се офанзива на тези два града. Руската войска завладя Григоровка и е на 5 километра от Северск. Очаксва се да стартира офанзивата на града и той да бъде високомерен, с което съветската войска на практика ще опре до Словянск-Краматорската агломерация от изток. При това състояние Соледар няма да издържи дълго, а украинската формация в Бахмут може да бъде котелирана, в случай че не успее да се изтегли в точния момент. Падането на Бахмут ще утежни обстановката на украинската войска по на юг, където има забавно населено място с име Ню-йорк. Да не се стряскате, като чуете, че съветската войска почнала да нападна Ню-йорк.

3. От юг

3.1. Линията Торецк - Константиновка-Дружовка
Тези два града би трябвало да бъдат завладяни за дейно обграждане на агломерацията Словянск – Краматорск. Падне ли Дружовка, съветската войска ще бъде в покрайнините на Краматорск от юг. Цел първа тук – Торецк. Много е близо да Горловка.

Руснаците струпват сили там. Украинците обстрелват с артилерията Горловка и Донецк. Докато могат. Обстрелът против Торецк се ускорява. Скоро тук ще стане горещо.

Още по на юг е Авдеевка – скупчване на украински елементи директно да Донецк. Направо си плаче да бъде атакувано. Силно укрепени са тези позиции обаче – това са последните остътъци от линиите, които украинците подготвяха 8 години за тази война.

4. От запад
Тук към момента няма съветски напън и украинските войски могат да получават доставяне и подкрепления. Руснаците би трябвало да отрежат тези пътища, в случай че желаят да завладяват Словянск и Краматорск. А те желаят. Следователно чакаме да подхващат нещо по въпроса. Вероятно руснаците ще пробват да решат този проблем с пробив от юг и блокиране на връзката на Словянск и Краматорск с Днепропетровск. Да забележим.

По другите елементи на фронта

1. Украинската войска жизненоважно се нуждае от сполучлива контраатака. Причината е елементарна – западните спонсори би трябвало да видят, че не непразно хвърлят милиарди там. Затова както знаете, от много време седнал съм и я очаквам тая контраатака. Даже почнах да броя от през вчерашния ден дните.

Проблемът е, украинската войска и през днешния ден не може да се провежда за огромна контраатака. Причините са и справедливи – няма към момента противопоставяне на огромното предимство на руснаците в артилерия и във въздуха.

Писах ви, пиша отново. Ако украинската войска успее да направи сполучлива контраатака тя ще бъде отразена обстойно и нашироко тук. Защото съветската войска има смазващо артилерийско предимство и сполучлива контраатака в такива условия следва де се учи деликатно.

2. Опитите за украински контраофанзиви

2.1. Митът за новосформиращата се победоносна войска в западна Украйна, която ще разбие руснаците посредством стандартни западни оръжия е агитация за вътрешна консумация в Украйна. Ще кажете – не е по този начин – веднага милионна украинска войска ще нападне Херсон и ще го превземе. Добре – чакаме милионната украинска войска да нападне следените от руснаците територии в Южна Украйна и да ги превземе – ДЕН ВТОРИ.

2.2. Боеспособните украински елементи понижават бързо, остава пушечно запасняшко месо. Английското разузнаване споделя, че украинската войска губи по 20 000 индивида на месец. За 4 месеца, това са 80 000 души.

Много е – два армейски корпуса – съвсем 3 пъти българската войска заедно с служителите в нея. Това по никакъв начин не е добре. Очаква се огромните украински загуби в жива мощ да продължат. Тактиката на руснаците да смилат всичко с артилерийски обстрел преди офанзива понижава мощно техните загуби.

2.3. Пак да пиша - във войната първо важат законите на физиката и след това тези на душeвността. Дори всеки украински боец да се бие за трима, без тежка техника нищо няма да стане. А задоволително тежка техника няма. Като се появи задоволително тежка техника, тогава факторът психическа подготовка ще стане решителен. Сега още не е.

2.4. Контраофанзивата към Харков.

Към Изюм - нищо. Към съветската граница – нищо. Контраофанзивата при Харков от дълго време я няма. Битките там са позиционни. Чакат и двете страни да свърши сражението за Словянск и Краматорск.

Харков не е елементарен за завладяване град. Интересно е какво ще вършат руснаците там. С пряк взлом на линиите сателитни градчета надали ще стане – там може да се построи дълбока ешелонирана защита с потребление на терена. Ще бъде много забавно. След като свърши сражението за Словянк и Краматорск.

Нека почнем и тук да броим.

Чакаме украинската войска да изтласка съветските елементи около Харков до границата с Русия – ДЕН ВТОРИ.

2.5. Контраофанзива към Херсон
И тук нищо. Непрекъснато слушаме за тази контраатака. Нищо значително не се вижда. Затишие. Не напълно. Имаше през вчерашния ден опит за нахлуване на украински елементи, само че той беше спрян и частите – обърнати в бягство. Затова никой не ви го оповестява. Не ви го оповестявам и аз. Като кажа контраатака – значи сполучлива контраатака.

Интересното е, че към Херсон украинската войска има ясно изразено числено предимство. И отново не може да направи свястна атака.

Ето, очаквам да почне, че да отбелязвам. Там ще е доста забавно – числено предимство на украинците против техническо предимство на руснаците. Но не почва. И през днешния ден там – досада. Всички опити на украинците да подхващат нещо са несполучливи.
Да броим и тук.

Чакаме украинската войска да превземе Херсов – ДЕН ВТОРИ.
Ей по този начин ще си броим да забележим до каква степен ще стигнем.

Идеологическият фронт.

1. Знаете, писах ви, че до момента в който не тръгне да излиза наяве кой печели сражението за Краматорската дъга, тук всичко ще си е, както си е - народите на воюващите страни са добре хванати в клещите на пропагандата и стоят там. Украинската агитация се чака да има проблеми с обясняването на загубата на Донбас. И с други неща, за които е още рано да пиша.

И тук – мъртвило.

2. Ще кажете какво става у нас. Продължаваме с Големият занаятчия
ГОЛЕМИЯТ МАЙСТОР (ден седемнадесети)

...С инструментите, с които публичното мнение се провежда и концентрира, може да бъде злоупотребено. Но такава организация и фокусиране за нужни за всекидневния живот. С увеличението на сложността на цивилизацията и с увеличение на нуждата от невидимо ръководство, се изобретяват технологии, посредством които публичното мнение може да бъде направлявано.....

Какво е ситуацията у нас. То не че има доста принадлежности, с които публичното мнение да се провежда и концентрира. Провалът на проукраинската агитация у нас го сподели ясно. А злоупотребява ли се с тези принадлежности. Колкото си желаете. То у нас с всевъзможни потребни принадлежности се злоупотребява, по тази причина нещата не вървят. Организацията и фокусирането на публичното мнение е на самотек, а където ги има тезе неща, те са върху негативни събития като кой кого пребил и коя къде си посочила задните и предните елементи и какъв брой кубика силикон има по тях.

Защо се прави това? Отвличане на вниманието – плосък трик – гледаш насиликонени цици и говорещи задници и не мислиш за действителните проблеми. Да, де, само че те се натрупат и по някое време – взрив! - но кво стана то – народът отново излезе на улицата. Ами къде е организацията и фокусирането на публичното мнение, че това да не става.
Ама що по този начин? Ето ви малко насоки от МНОГО ГОЛЕМИТЕ ПОЗНАВАЧИ (ден шестнадесети)

... Когато две бизнес култури се обединят, резултатът нормално е цялостен неуспех....

Така ли е у нас? Така е. Мъчим да обединим западняшката бизнес просвета с нашенският нрав. Пълен неуспех. Това се и очакваше. Ама за какво? Защото в огромната кутия, каквото е съзнанието на всеки от нас е цялостно с дребни кутийки и много от тях са свързани с манталитета ни. Насипваме кутии със западняшка бизнес просвета. Няма го западняшкия нрав и те нямат здрава основа за някаква конструкция. В главата българска настъпва бълвоч. Кутийките със западняшката бизнес просвета биват отсвирени в ъгъла и наличието им се разсипва и изчезва посредством забравяне. Друг метод значи би трябвало тука. И друго схващане. Което го няма. И като го няма, маршируваме по калните пътища на изостаналостта.

Това е за през днешния ден. Желая здраве и триумфи. И дано вирусът и войната стоят надалеч от вас. “
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР