101 килограма Балкански пъстърви заплуваха във водите на софийската част

...
101 килограма Балкански пъстърви заплуваха във водите на софийската част
Коментари Харесай

Добрата новина: Над 100 килограма Балканска пъстърва радва рибари в софийската част на р. Искър

101 кг Балкански пъстърви заплуваха във водите на софийската част на р. Искър след " Панчарево " през отминалия уикенд. Тя беше закупена от новото съдружие " Искър-София ", за което неотдавна Sofia24.bg писа, и пусната от негови членове и десетки доброволци.

Рибките са към момента дребни, само че рибари към този момент споделят във Фейсбук страницата на сдружението, че са извънредно борбени.

Напомняме, че в тази част на реката балканската пъстърва е в режим " хвани-пусни " и всяка уловена риба би трябвало да бъде връщана във водата.

Ето какво написа и един от админите на Фейсбук страницата на сдружението:

Отмина и второто проведено събитие от Сдружение " Искър-София “, а точно зарибяването със 101 кг. Балканска пъстърва (от стопанството ни подариха 1 кг).

Какъв ден единствено, потегляне от София в 5:00 часа, 6 часа пътешестване до Настан и назад. След това доста позитивно настроени рибари, въоръжени с кофи и кепчета, редящи се за риби, които да пуснат в реката. Толкова доста хора имаше, че хората не можеха да пуснат повече от десетина риби на човек.

Това зарибяване е резултат, единствено и само на общите усиля на всички рибари, които станаха членове на Сдружение " Искър-София “. Чрез възнаграждение на членски импорт в размер на 50 лева ние имаме задоволителен бюджет за зарибяване. Рибите костваха тъкмо 3000 лева, а превоза им 350 лева За двата разхода имаме фактури на името на сдружението.

Имаше представител на ИАРА, който сформира протокол за зарибяването, а ние от наша страна му предоставихме Декларация за генезис на рибите и Ветеринарно здравно и по този начин всички законови условия бяха изпълнени.

Членовете на затворената група Искър-София към този момент знаят, че идващото ни зарибяване ще бъде на 22.04.2023 година с риби, които ще са сред 120-200 грама.

След зарибяването, имахме опция да поговорим за вероятните разновидности за запазване на към този момент зарибените риби. Това ще ни бъде една от най-трудните задания, само че имаме вяра, че посредством общи старания рано или късно ще успеем да се оправим.

Ако харесвате това което вършим, може да станете член на Сдружението посредством подаване на Заявление и дружно да продължим да вършим сходни начинания и в бъдеще.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР