101-годишнината от рождението на дисидента и поет Нури Адалъ беше

...
101-годишнината от рождението на дисидента и поет Нури Адалъ беше
Коментари Харесай

Момчилград отбеляза 101 години от рождението дисидента-поет Нури Адалъ

101-годишнината от рождението на дисидента и стихотворец Нури Адалъ беше маркирана в Момчилград с едноминутно безмълвие пред паметника му в градския парк. 

 

На церемонията участваха регионалният водач на Движение за права и свободи Ресми Мурад, общинският ръководител на Движение за права и свободи Айхан Осман, кметът на община Момчилград Илкнур Кязим, ръководителят на Общинския съвет Ерсин Юмер, общински съветници, кметове на кметства, момчилградчани.

 

 Нури Адалъ1

 

Венци и цветя пред паметника бяха поднесени от името на централното управление на Движение за права и свободи, регионалната и общинската партийни структури, както и от община Момчилград.

 

Нури Адалъ, който е почетен жител на Момчилград, е прочут като българския Нелсън Мандела, тъй като е подложен на репресии от комунистическия режим и е прекарал 23 години от живота си в лагери и затвори. През предходната година в момчилградския парк, носещ името на дисидента, беше открит негов монумент.

 

 Нури Адалъ2

 

" Нури Адалъ е образец по какъв начин един човек може да се изправи против комунистическия режим в тези мракобесни времена и в продължение на четвърт век да отстоява правата и свободите на хората ", съобщи регионалният водач на Движение за права и свободи Ресми Мурад.

 

 Нури Адалъ3

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР