101-годишен мъж бе изписан преди дни от болницата, след като

...
101-годишен мъж бе изписан преди дни от болницата, след като
Коментари Харесай

101-годишен оцеля след испанския грип, Втората световна война и COVID-19

101-годишен мъж бе изписан преди дни от болничното заведение, откакто се възвърне от COVID-19. Това заяви заместник-кметът на италианския град Римини Глория Лиси. Старецът, упоменат единствено като „ господин П. ", бил признат предходната седмица в болница в Римини в североизточна Италия, след позитивен тест за ковид.
Според кметицата този случай е „ в действителност извънреден ". Такова възобновяване на човек над 100 години дава „ вяра за бъдещето " – сподели Лиси.

Г-н П. е роден през 1919 година, в интервала, когато върлува испанският грип и пандемията убива сред 30 до 50 милиона души в международен мащаб. Той израства сред Първата и Втората международна война и в този момент се оказва най-възрастният пациент, който се възвърне от COVID-19 в Италия.
Според отчета на Националния институт по опазване на здравето на Италия, съвсем 86 % от смъртните случаи в Италия от началото на пандемията от ковид са били над 70 години.Италия е страна, която се подрежда на второ място в света по брой възрастни поданици (след Япония). 23 % от италианските жители са на повече от 65 години.
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР