101-ата вечер на протести в центъра на София премина спокойно,

...
101-ата вечер на протести в центъра на София премина спокойно,
Коментари Харесай

Клеър Дейли от протеста: Властта не иска да ви чуе

101-ата вечер на митинги в центъра на София мина умерено, съобщи Българската национална телевизия.

Исканията останаха същите - оставка на държавното управление, на премиера Бойко Борисов, на основния прокурор Иван Гешев, предварителни парламентарни избори, машинно и отдалечено гласоподаване.

Около 21 ч. протестиращите се насочиха към Орлов мост и за малко блокираха придвижването там.

От трибуната след 20 ч. протестиращите бяха подкрепени от ирландската евродепутатка Клеър Дейли. В петък Дейли беше в Поморие и не можа да пристигна на стотния ден на митингите. Снощи тя сподели, че е тъжна, че ръководещите не желаят да чуят гласа на протестиращите и че ръководещите са злоупотребили с властта.

" Аз съм ядосана, тъй като тези, които са на власт, не желаят да чуят вашите претенции повече от 100 дни, и съм тъжна, тъй като вие заслужавате повече. Хората на власт злоупотребиха с нея и в този момент това би трябвало да се промени. Битката, която водите, не е лесна, само че нещата са почнали и нищо към този момент няма да е същото. Вие ще измененията тази страна. Българските жители би трябвало да получат избори в този момент! Гешев би трябвало да си върви ", сподели евродепутатът от " Европейска обединена левица ".

Движението по " Цар Освободител " бе блокирано.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР