1000 украинци, които се предадоха от завода Азовстал в Мариупол

...
1000 украинци, които се предадоха от завода Азовстал в Мариупол
Коментари Харесай

1000 украинци от Азовстал са отведени в Русия, срещу тях се води следствие

1000 украинци, които се предадоха от завода " Азовстал " в Мариупол са били отведени в Русия. Там против тях ще се води разследване. Информацията е на ИТАР-ТАСС и към момента не е коментирана от Киев. Украйна упорства всички 2000 души, които бяха евакуирани от завода, да бъдат разменени против съветски военнопленници. В 105-я ден от войната тежките сражения за Донбас не престават.

Ожесточени сражения не престават да вземат решение ориста на Северодонецк. Украинските сили признават, че все по-трудно отблъскват съветските офанзиви от централните елементи на града. Битки се водят и за индустриалната зона на Северодонецк. Собственикът на химическия цех заяви, че в заводските бункери се укриват 800 цивилни поданици. 200 от които са чиновници на завода.

В другата гореща точка в Луганска област - прилежащия на Северодонецк град Лисичанск обстрелът не стопира.

" Всеки ден има бомбардировки, всеки ден нещо е в пламъци. Къща, апартамент... И няма кой да помогне, пробвах се да отида до градските управляващи, само че няма никой, всички избягаха. Изоставиха хората ", съобщи Юрий Красников, гражданин на Лисичанск.

Неизвестните за бъдещето на хората в Лисичанск са толкоз доста, че те не живеят ден за ден, а час за час.

" Нямам визия какво ще стане на следващия ден. Не знаем по какъв начин ще живеем. Засадихме градината си по време на бомбардировки. Всичко пораства. Но в града няма вода, носим вода от езерото ", съобщи Вадим Швец, гражданин на Лисичанск.

Криза с питейната вода изпитват и в Николаев. След няколко седмици на мъртвило офанзивите против южния украински град са ускориха. Председателят на военната администрация на Николаевска област Виталий Ким заяви, че ситуацията в този момент там е доста по-опасна спрямо преди две седмици.

" От началото на войната са убити над 300 души в региона. Само през днешния ден имаше 3 жертви ", съобщи Виталий Ким, ръководител на военната администрация на Николаевска област.

Ким заяви, че над 3700 здания в Николаевска област са потърпевши или са изцяло разрушени от съветските удари. Няколко селища са без електричество.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР