1000 тежки строителни машини бяха изкарани на столичния булевард „Цариградско

...
1000 тежки строителни машини бяха изкарани на столичния булевард „Цариградско
Коментари Харесай

Строители протестираха с 1000 тежки машини на „Цариградско шосе”

1000 тежки строителни машини бяха изкарани на столичния бул. „ Цариградско шосе” тази заран по време на митинг, проведен от Камарата на строителите.

Големите компании се оплакаха от опозицията и от медиите, които съгласно тях опетняват сектора, като приказват за неприятното качество на ремонтите и съществуването на корупция.

Снимка: Ладислав Цветков

Христо Попов от Пловдив е водач на камион към строителна компания. Той изясни, че стачкува, тъй като усеща работното си място застрашено. „ Протестираме за тези … да не ни петнят името на всички строители”, означи той.

Камионът му е един от многото тежки машини, създали 10-километрова колона в символ на митинг против обвиняванията, че в България се строи некачествено и има корупция при търговете.

В последно време един негативизъм се сътвори в някои ваши сътрудници в медии, политици. Да, имаме проблеми с качеството, само че това, което може да го реши е нормативната и законова уредба”, съобщи инж. Мирослав Мазнев, изпълнителен шеф на Камарата на строителите.
Строители на митинг против обвиняванията в корупция и некачествена работа Днес машините ще бъдат на „ Цариградско шосе ” от 7 ч. сутринта до 12 ч. на обед
Депутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева е един от опозиционните политици, сложила тематиката за качеството на строителството на пътища.

„ Отговорност за качеството на българските пътища не носят строителите, ние не сме против тях, оказваме помощ им, ние сме против мафиотския метод, по който се ръководи Българя, против срастването на стопанска система и власт”, уточни Елена Йончева.
Румен Радев: Доверието ми няма да бъде извоювано с митинги, а с качество и бистрота
На среща в Министерския съвет министър председателят Бойко Борисов съобщи пред строителите, че не утвърждава линията за дискредитиране на бранша, само че прикани за качествена работа. Те бяха признати и от президента Румен Радев, съгласно който доверието на обществото няма да бъде извоювано с митинги, а с качество и бистрота.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР