1000 обучени деца от 10 училища, 70 доброволци, близо половин

...
1000 обучени деца от 10 училища, 70 доброволци, близо половин
Коментари Харесай

Близо половин тон ел. отпадъци бяха събрани във финалния ден на „Бургас Рециклира“

1000 подготвени деца от 10 учебни заведения, 70 доброволци, близо половин звук събрани ел. боклуци, над 50 чувала събрани пластмасови боклуци от един див плаж и над 1200 раздадени осведомителни материала - това е равносметката след края на " Бургас Рециклира 2018 ".

Във финалния ден на акцията по традиция беше извършено съревнование за предаване на електронни боклуци. Благодарение на жителите, които се включиха, бяха събрани близо половин звук ненужни уреди. Първото място е за Христо Василев - първокласник от ОУ " Княз Борис I ", който благодарение на чичо си Тодор съумя да съобщи цели 187 кг. На второ място се подреди Габриела Тодорова с 99,5 кг. Всички събрани материали бяха предоставени на Екологика, които ще се погрижат за вярното им преработване. На пункта се състоя и работилница, в която малчугани от града и техните родители се включиха в разглобяването на част от ел. уредите.

Официалният празник, с който беше комплициран завършек на тазгодишната акция, събра участници и родители в Център за новаторско образование " Френе ". За първи път се организира конкурс за преизползване на рециклируеми материали. Първокласници от Бургас показаха свои ръкоделия, основани от ненужни пластмаса и картон. Награда на публиката завоюва Христо Комитски от 1 " в " клас в учебно заведение ОУ " Св. Климент Охридски " за неговата " Българска къща с двор ". Отличието на журито сграбчи Никола Владимиров от 1 " а " клас на НУМСИ " Панчо Владигеров " със своя неповторим движещ се екскаватор. Всички участници получиха просветителни книжки с скъпи препоръки за опазването на природата.

По време на финалното събитие беше прожектиран за първи път и любопитният филм " Пътят на отпадъците ". Той наблюдава целия развой на събиране и култивиране на рециклируемите боклуци в Бургас и дава отговор на въпроса има ли смисъл да изхвърляме разделно. Филмът може да бъде забелязан и на формалния видео канал на " Бургас Рециклира ":

video:https://www.youtube.com/channel/UCEE46733bSmLaisIhLThqtQ/
Образователната самодейност " Бургас Рециклира " се реализира от читалище " Хамалогика " и Център за новаторско образование " Френе ", със съдействието на Община Бургас, ЕкоПак, Vivacom, Experian, Тайм Хироус и Екологика.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР