1000 новородени български бебета получават Свето Кръщение и стават православни

...
1000 новородени български бебета получават Свето Кръщение и стават православни
Коментари Харесай

Национално св. Кръщение в България


1000 новородени български бебета получават Свето Кръщение и стават православни християни през днешния ден, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Инициативата е на акцията в поддръжка на раждаемостта „ Направи го за България “ и се реализира под патронажа на Светейшия патриарх Неофит и Българската православна черква, която освобождава участниците в кръщенето от наложителната такса за ритуала и подарява безплатно кръщелните свидетелства.

„ Кръщението е свещенодействие за светата ни черква, да влязат всички, които са пристигнали през днешния ден за осъществяване на това свещенодействие да влязат в неговата същност, в неговото небесно представителство за кротичък, цветущ и благополучен живот ”, сподели в пожеланието си преди старта в столичния храм "Св. София - Премъдрост Божия" Негово Светейшество българският патриарх Неофит.

7-месечният Никола беше измежду децата, които ще бъдат кръстени в София. „ За нас е същинско наслаждение да участваме в акцията. Това ще бъде извънредно забавен и запаметяващ се спомен за нашия наследник ”, сподели майка му Ася. За фамилията това е второ дете, имат и 7-годишна кака.

Петър беше през днешния ден тук с 8-месечната си щерка. „ Включихме се, тъй като самодейността е доста хубава и същинска ”, показа мъжът.

Хилда Казасян би трябвало да кръсти през днешния ден 11 деца, което възприема като сериозна отговорност. „ Цялата тази акция е извънредно хубава и извънредно положителна. Особено на фона на демографската рецесия, в която съществуваме. Ако едно-единствено семейство получи щастието, което аз изпитвам, мисля, че всичкото това нещо си заслужава ”, сподели тя.

Кръщене през днешния ден се прави в огромните градове на България, измежду тях с изключение на София са и Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора и други

Според уредниците на акцията "Направи го за България", за по-малко от девет месеца, тя е постигнала забележителни резултати, като в нея са се присъединили повече от 1200 фамилии с новородените си деца. Много от тях са на българи, живеещи в чужбина, трети и четвърти деца в фамилията, близнаци и даже тризнаци. Предвижда се тази богоугодна самодейност да не е еднократен акт, а да продължи и за в бъдеще за поощряване на раждаемостта в страната ни, и приелите св. Кръщение деца на "Направи го за България" да навлязат в православната религия и живот. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР