1000 лв. става глобата за каране в аварийна лента, както

...
1000 лв. става глобата за каране в аварийна лента, както
Коментари Харесай

1000 лв. глоба и три месеца без книжка за каране в аварийна лента, решиха депутатите


1000 лева става санкцията за каране в спешна лента, както и три месеца без шофьорска брошура. Това одобриха депутатите с измененията в Закона за придвижване по пътищата на второ четене на второ четене, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Първата смяна е за нулева приемливост към използването на опиати и техните аналози. Всяка позитивно регистрирана проба ще бъде третирана по този начин както се третират нарушаванията от водачи, използвали алкохол. Те стават идентични, разясни ръководителят на Комисията по превоз Халил Летифов.

Той посочи, че до момента в който като при алкохола има разрешение 0,5 на 1000 централизация на алкохол в кръвта, то при опиатите тази приемливост е нула. „ Това е значимо за всички водачи от позиция на това, че самите лекари, че от другите субстанции остава излишък друго време. Наказанието остава и за притежателя на транспортното средство и за лидера “, съобщи Летифов.

От друга страна шофирането в спешната лента към този момент ще бъде наказуемо и водачите,които се движат в спешна лента неоснователно ще бъдат глобявани с 1000 лева и лишаване на брошура за 3 месеца.

Освен това към този момент рейсовете на градския превоз ще могат да се движат по трамвайните релси. Търси се вид, по който градският превоз да се движи по-бързо, увери ръководителят на отрасловата комисия.

Променят се и условията за придобиване на брошура, като към този момент индивидът би трябвало да има приключен и 10-ти клас, а до момента беше до 8-ми клас. Това ще важи за хората, които са приключили образованието си с приемането на новия Закон за учебното и предучилищното обучение./БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР