1000 лева глоба ще плаща руска гражданка със статут на

...
1000 лева глоба ще плаща руска гражданка със статут на
Коментари Харесай

Рускиня гласува у нас и съжали жестоко

1000 лв. санкция ще заплаща съветска гражданка със статут на непрекъснато пребиваваща в България, която застана пред съда в Стара Загора по обвиняване, че е гласувала на изборите за депутати в Европарламента на 26 май предходната година, без да има право на това, оповестява.

Неосъжданата до в този момент майка на едно дете е била дописана в листата на една от изборните секции, откакто показала документ за непрекъснат адрес, написа вестник "Монитор ".

В хода на досъдебното произвеждане по този начин и не стана ясно по какъв начин членовете на секционната комисия не са видели, че Ксения И. няма обединен цивилен номер и че персоналните й документи за идентичност нямат нищо общо с българските.

Жената отхвърля да даде пояснение какво я е предиздвикало да вземе присъединяване в тези избори, това е случай без аналог в практиката, разяснява ръководителят на правосъдния състав.

Освен санкцията съветската гражданка ще би трябвало да заплати и 318,52 лева за направените правосъдни разноски по сметка на ОД на Министерство на вътрешните работи в Града на липите.

Присъдата може да бъде обжалвана пред състав на Старозагорския областен съд в 15-дневен период.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР