1000 деца безнадеждно чакат родители от чужбина, които обаче така

...
1000 деца безнадеждно чакат родители от чужбина, които обаче така
Коментари Харесай

1000 българчета чакат родители от чужбина

1000 деца безнадеждно чакат родители от чужбина, които обаче по този начин и не се появяват, защото хлапетата са доста заболели или със сериозна фамилна обремененост. Това демонстрират данните на Министерството на правораздаването, което дава отговор за осиновяванията на българчета зад граница.

Според статистиката 1524 деца от вписаните в регистъра за интернационално осиновяване не са заличени, като от тях за 1400 има решение за предприемане на специфичните ограничения. Реално процедура за осиновяване на открито обаче са стартирали за едвам 400 хлапета.

„ Около 1000 деца всеки месец публикуваме като свободни, които чакат семейство. Това са деца, за които не можем да предложим нищо няма вписани фамилии в регистъра, съответстващи на техния профил. Това са деца на висока възраст в композиция с особености в здравословното положение “, изясни Милена Първанова, шеф на дирекция „ Международна правна протекция на детето и интернационално осиновяване “ в Министерство на правосъдието, представена от "Монитор ".

Опитът на специалистите демонстрира още, че когато децата са на по-ранна възраст – от 0 до 3 година, без значение какъв брой е тежко здравословното им положение, бързо се намират фамилии, които да ги осиновят. Най-трудно се намират претенденти за хлапета, при които има композиция от умствена назадничавост и са на възраст от 10 до 13 година Обичайно тъкмо тези деца остават заклещени в листата на чакащи осиновители без късмет да бъдат определени от някое семейство, безапелационни са още експертите.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР