100 участника се включиха в приемните на Областен информационен център-Видин

...
100 участника се включиха в приемните на Областен информационен център-Видин
Коментари Харесай

Представиха възможности за финансиране от Европейски фондове във Видинско

100 участника се включиха в приемните на Областен информативен център-Видин (ОИЦ-Видин) в десетте по-малки общини на област Видин, извършени през миналата седмица, научи BulNews.
Потенциалните бенефициенти, при строго съблюдаване на противоепидемичните ограничения, задаваха на място своите въпроси за настоящите и идни благоприятни условия за финансиране от Европейските фондове и получиха осведомителни материали.
Европейските средства в сегашния програмен интервал са били основни за локалните управляващи, бизнеса, земеделците и неправителствения бранш, те ще продължат плановата си интензивност и в идващите седем години, като екипът на ОИЦ-Видин пое задължения, в границите на законовите си пълномощия, да поддържа самодейностите им. В Ружинци локалната власт ще търси социализация и включването в туристически артикул на римския кастел "Градище "; Община Димово търси благоприятни условия за планово финансиране на античното населено място и основен град на римската провинция Крайбрежна Дакия Рациария, както и на пещерата "Венеца "; в Брегово, общината със съдействието на ОИЦ, ще търси благоприятни условия за осъществяване на капиталови конгреси с интернационално присъединяване, както и ще ускори плановата си интензивност, в това число и по трансграничните инструменти; В Белоградчик, където общината е втора в региона по привлечени средства от Европейски Съюз, ще продължи дейното кандидатстване; Видинският ОИЦ ще поддържа община Грамада в търсенето на благоприятни условия за реализация на обществени проекти; дейното взаимоотношение сред Центъра и общините Ново село, Кула, Чупрене и Бойница ще продължи и в идващите седем години с осведомително и логистично подпомагане за инфраструктурни, стопански и обществени планове от интерес за локалните общности. В Макреш, с изключение на дейното партньорство с локалната власт, екипът на ОИЦ ще спомага на читалището в кандидатстването по трансграничната стратегия със Сърбия за инвестиция в стая с достоверно старинно обзавеждане, включващо и тъкачен стан и пещ.
Продължаването на дейното взаимоотношение с локалните управляващи и параметрите на партньорството бе тематика на обособени срещи с кметовете на Ружинци - Александър Александров, Димово - Светослав Славчев, Брегово - Илиян Бърсанов, Белоградчик - Борис Николов, Кула - доктор Владимир Владимиров, Ново село - Георги Стоенелов, Грамада - Милчо Башев и Бойница - Анета Генчева.
Екипът на ОИЦ-Видин показа на посетителите на приемните и двете идни ограничения по ОПИК "Адаптиране на активността на МСП в подтекста на COVID-19 " и "Подкрепа за дребни предприятия с оборот над 500 000 лева за превъзмогване на икономическите последици от пандемията COVID-19 ". В Кула икономическите процедури бяха презентирани и посредством самостоятелни срещи с локалния бизнес, извършени отвън приемните. Възможностите за поддръжка от Фонд "Безопасни условия на труд " на МТСП също бяха презентирани на локалните бенефициенти. Те демонстрираха интерес и към финансирането за започващ бизнес.
Финансирането на младите фермери и дребните стопанства в идващия програмен интервал, бяха измежду другите тематики, към които посетителите на приемните в Ружинци, Чупрене, Брегово и Белоградчик демонстрираха интерес. Изграждането на детски кътове, по настоящата процедура, бе показано, както на представители на бизнеса, по този начин и на локалните администрации във всичките 10 общини.
Областен информативен център–Видин е част от националната мрежа от 27-те осведомителни центрове за разпространение на Eвропейските структурни и капиталови фондове, регламентирана от Закона за ръководство на средствата от Eвропейските структурни и капиталови фондове. Центърът действа в границите на план на община Видин, финансиран от Оперативна стратегия "Добро ръководство " 2014-2020 година, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския обществен фонд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР