100 стари танка тип „Мардер“ може да дари на Украйна

...
100 стари танка тип „Мардер“ може да дари на Украйна
Коментари Харесай

„Райнметал“ готова да даде 100 танка на Украйна

100 остарели танка вид „ Мардер “ може да подари на Украйна немската оръжейна компания „ Райнметал “ неотложно. Тя ще ги ремонтира и обнови. За прехвърлянето обаче е належащо да има позволение от немското държавно управление.

Кабинетът в Берлин е оповестил, че ще реши какво да се прави с тези танкове в най-скоро време.

В Германия се водят диспути дали страната да даде тежко оръжие на Украйна – най-много танкове и ПВО-система. За това помоли посланикът на Украйна в Германия и съобщи лист с най-необходимите оръжия на държавното управление.

Министърката на защитата Кристине Ламбрехт съобщи, че към този момент няма запаси, които да могат да бъдат дарени, без това да засегне отбранителните благоприятни условия на Германия. Засега канцлерът Олаф Шолц отхвърля тежки оръжия на Украйна. Другите участници в обединението – зелените и либералите, упорстват обаче Украйна да получи това, от което се нуждае.

В момента Берлин обмисля дали да не направ иразменна договорка със Словения – тя да даде на Украйна свои танкове от руската епоха, а Германия да даде западни танкове на Словения.

Според „ Райнметал “, в случай че Берлин въпреки всичко даде позволение за трансфер на 100 танка, първите ще могат да влязат в борби до няколко седмици.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР