100-процентовата народна храна – киселото зеле, е на път да

...
100-процентовата народна храна – киселото зеле, е на път да
Коментари Харесай

Бидоните празни: Зелето на пазара безбожно скъпо

100-процентовата национална храна – киселото зеле, е на път да се трансформира в разкош за междинния българин. Цените на кочаните скочиха до 1,40-1,50 на кило, като с високи цени удариха купувачите дребните магазини. Хипермаркетите също не жалят потребителите и налепиха етикети с цени към 1 лев. Цифрите се оказаха много неприятна изненада за обществено слабите.

По столичните пазари, като „ Георги Кирков ” и „ Красно село ”, зеленчукът също не е по никакъв начин на ниска цена и върви сред 80 стотинки и левче за кг. Зелките с ниски цени обаче са с изпокъсани и овъргаляни листа и не са изключително качествени, оплакват се разочаровани купувачи.„ Безобразие е цената да е толкоз висока по борсите, очевидно търговците са се договорили между тях. Почти на никое място не може да се откри хубаво зеле на положителни цени ”, ядосват се мераклиите да изпълнят бидоните.

Експерти на пазара издадоха, че търговците са нараснали цените поради топлото време, което забави процедурата по пълненето на бидоните. „ Възползваха се, че всички със забавяне се юрнаха заедно да поставят туршията и по тази причина в този момент подвигат цените ”, изясняват продавачите.

Цените от 50-60 стотинки за кг ги няма съвсем на никое място и само промоциите избавят ситуацията. Някои хипермаркети, като „ Кауфланд ”, безусловно събраха стотици купувачи, откакто оповестиха промоция от 39 стотинки за кг зеле.

Инфо: ЛУПА

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР