100 нови навеси на спирки на градския транспорт ще бъдат

...
100 нови навеси на спирки на градския транспорт ще бъдат
Коментари Харесай

Нови спирконавеси в София: Председателят на СОС показа как ще изглеждат

100 нови навеси на спирки на градския превоз ще бъдат построени в София. Това заяви ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев и даже снима видеоклип от спирка , на който демонстрира по какъв начин ще наподобяват. 

Комисията по превоз към този момент гласоподава предлагането на Георгиев и съветниците Зафир Зарков и Карлос Контрера. 

„ След срещите си с жители в разнообразни региони на София, открих, че един от най-често повдиганите въпроси е за липса на навеси на спирките в кварталите . Така по съответни сигнали на хората определихме 65 нови спирконавеса . След съвещания и проучване от страна на районните администрации сме показали още 35 места . Така ще има 100 нови навеса във всички 24 региона на София . Продължаваме да следваме главната си цел – по-привлекателен градски превоз, повече пасажери, по-малко трафик, по-чист въздух. “, разяснява Георгиев.

На територията на столицата има 1 094 са с навеси, а 593 са благосъстоятелност на Центъра за градска подвижност /ЦГМ/. С предлагането се разпорежда на ЦГМ да изградят новите 100 места със лични средства.

„ В момента има разнообразни типове спирки в цяла София, до един месец чакам основният проектант на столицата Здравко Здравков да внесе за разискване обединен стандарт за това по какъв начин би трябвало да наподобяват спирконавесите в целия град. “, разяснява още Георгиев. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР