100 млн. лева за провеждането на избори 2 в 1-

...
100 млн. лева за провеждането на избори 2 в 1-
Коментари Харесай

Новият предсрочен вот ще струва 100 млн. лв.

100 млн. лв. за провеждането на избори " 2 в 1 " - това демонстрира проект сметката на финансовото министерство. Според новия вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова, ще има и спомагателни разноски за Централната изборна комисия. 

" Приоритет на служебното държавно управление е провеждането на избори. Очаква се указът на президента да бъде обнародван и откакто бъде обнародван, надлежно проект сметката ще бъде утвърдена от Министерски съвет. План сметката е към 100 млн. лева, като в допълнение ще има разноски, което е по сметката на ЦИК- това са за бюлетините, за софтуери, надлежно за поддръжка на машините ", уточни Петкова. 

Освен предварителният избор, пред служебния министър стоят и още цели. 

Еврозоната, организацията за икономическо съдействие и развиване и надлежно пълновръстен Шенген. На 12-ти април, тази седмица, е Екофин, преди Екофин, ще бъде подписано съглашение за партньорство сред Европейска комисия и България по отношение на информационните и осведомителните тактики за въвеждането на еврото в България, сподели служебния министър. 

Людмила Петкова заявява, че ще продължи работата по плана за обединяване на Национална агенция за приходите и Митниците. Това обаче няма да докара до редуциране на специалисти от двете организации, добави Петкова. От своя страна някогашният министър на финансите Асен Василев наприви доклад за част от свършеното досега. 

От своя страна Акен Василев посоче, че " приходните организации все още са си свършили доста доброе работата. По последните данни, с които разполагаме, които са от 5-ти април - събраните доходи от Национална агенция за приходите са съвсем 15% повече, в сравнение с за същия интервал предходната година, а събраните доходи от " Митници " са със 7 % по-малко, главно поради Данък добавена стойност импорт на нефт ". 

Близо 10 милиарда лв. има във фискалния запас, а евентуално излизане на външните дългови пазари се чака по-скоро през есента.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР